Ütüde oluşan kireç ve lekeleri saniyeler içinde temizliyor! Ütüyü ilk günkü gibi pırıl pırıl yapıyor

Ütüde oluşan kireç ve lekeleri saniyeler içinde temizliyor! Ütüyü ilk günkü gibi pırıl pırıl yapıyor

Ütünün sık ve yoğun kullanımı zamanla iç ve dış ünitesinde kireçlenmeye neden olabilir. Kireç, ütü yaparken tabandan dökülerek kıyafetlerinize zarar verebilir. Bu sorundan sizi kurtaracak bir temizlik yöntemi mevcut. Peki, ütü kireci nasıl temizlenir? Kireçlenen ütünün kireci nasıl çözülür? Taşlaşmış kireç nasıl temizlenir? İşte, ütü kirecini söküp atan yöntem...

Buharlı ütü temizliği, ütünün sürekli kullanımı sonucunda ortaya çıkan kireç oluşumunu gidermek için gerekli. Ütünün kullanım ömrünü artırmak için periyodik olarak temizlemek gerekiyor.

Ütüde oluşan kireç sorunu ve ütü altındaki lekeleri yok eden kolay ve basit yöntem var. Ütünüzdeki kireçleri yok etmenizi sağlayacak bu yöntemleri mutlaka denemelisiniz.

ÜTÜ KİRECİ NASIL TEMİZLENİR? ÜTÜ KİREÇLERİNİ YOK EDEN YÖNTEM

TEMİZLİK SİRKESİ

Ütüyü birkaç dakika ısıtın. Isının ütünün fişini çekin. Beyaz sirke veya temizlik sirkesini ütünün alt tabanına dökün. Alt deliklerden sirkenin girdiğine emin olun ve birkaç dakika bekleyin. Bu işlemi ayda 1 defa deneyebilirsiniz.

LİMON TUZU

Bir su kabının içerisine 1 yemek kaşığı limon tuzu ve 1 fincan sıcak su ekleyip karıştırın. Eriyen limon tuzlu suyu ütünün su haznesine dökün. Ütüyü yüksek derecede çalıştırarak kireçlerin dökülmesini sağlayın.

LİMON VE KARBONAT

Gercekgundem'de yer alan habere göre, ütünün altındaki delikleri kürdan yardımıyla açın. Tüm deliklere karbonat serpiştirin. Ütünün altını yarım limon ile sürün ve ütüyü 1 dakika ısıtın. Daha sonra fişini çekin ve kireçlerin temizlenmesini bekleyin.

KİREÇ ÇÖZÜCÜ DETERJANLAR

Kireç çözücü deterjanları kullanırken hassas olmanız ve kokuyu içinize çekmemeniz gerekir. Ütüyü ters çevirin ve kireç çözücüyü, ütünün deliklerinden azar azar dökün. Ardından su haznesine 1 kap su koyun ve ütüyü düşük ısıda çalıştırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN