Üçlü priz kullananlar dikkat! Bu aletleri sakın üçlü prize takmayın

Üçlü priz kullananlar dikkat! Bu aletleri sakın üçlü prize takmayın

Günlük hayatta elimiz kolumuz haline dönüşen üçlü prizler zaman zaman büyük bir tehlikeyi de beraberinde getirebiliyor. Erişimin kısıtlı olduğu alanları uzatma kabloları ile birlikte çekilen üçlü prizlere asla takılmaması gereken cihazlar tek tek sıralandı. Bu aletleri sakın üçlü prize takmayın. İşte tüm detaylar…

Elektrik akımının farklı bir şekilde iletebilmesi amacıyla kullanılan kablolar hassas elektronik cihazlara zarar verebilmektedir. Bu kapsamda uzatma kablosu kullanırken dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar her cihazın bu kablolara takılamayacağını da belirtiyor. Günlük hayatın ayrılmaz parçası haline dönüşen teknolojik aletler evlerde, iş yerlerinde ya da okullarda en çok kullanılan ürünlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok alet fişe takılarak ya da şarj edilerek çalıştırılırken konfor ve kullanım kolaylığı doğrultusunda uzmanlar priz kullanımı için herkesi bilgilendirdi. İşte tüm detaylar…

BU CİHAZLARI ASLA ÜÇLÜ PRİZE TAKMAYIN

Uzatma kabloları çoğunlukla prizden uzak kullanım noktasında bulunan cihazların takılması amacıyla kullanılmaktadır. Bunlar içerisinde mikrodalga fırın, kahve makinesi, ütü ya da benzer cihazlar yer alabiliyor. Ancak üreticiler doğru cihaz kullanımı konusunda herkesin dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Üçlü prize takılmaması gereken cihazlar şu şekildedir:

Çamaşır Makinesi Nasıl Çalıştırılır? | Calgon

ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Uzatma kabloları ile çamaşır makinesi kullanımının son derece tehlikeli ve yanlış olduğunu belirten uzmanlar yangın riskini önemli ölçüde arttırdığını belirtiyor. Çamaşır makineleri yüksek güç üreten cihazlar olması nedeniyle elektrik tesisatı üzerinde büyük bir büyük oluşturmaktadır. Bu kapsamda uzatma kabloları bu yükü kaldırabilecek kapasiteye sahip görülmezken aşırı ısınarak yangın riskini de arttırmaktadır.

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir? | TemizSözlük

BUZDOLABI VE DONDURUCULAR

Beyaz eşyalar arasında önemli bir konuma sahip olan buzdolapları ve derin dondurucular uzatma kabloları için uygun olmayan cihazlardan biri olarak görülmektedir.Aşırı gerilim riski taşıyan bu cihazlar doğrudan priz bağlantısı ile daha güvenli bir şekilde kullanım sağlıyor.

Uzatma kablolarına sakın bu 6 cihazı takmayın! - Elazığ Fırat Gazetesi

MİKRODALGA FIRIN, KAHVE MAKİNELERİ VE ÜTÜLER

Evde elimiz kolumuz haline dönüşen cihazlardan biri olarak karşımıza çıkan mikrodalga fırınlar, kahve makinaları ve ütüler yüksek güç üreten cihazlar olarak bilinmektedir. Bu cihazları kullanırken uzatma kabloları yeni yerine doğrudan prizle bağlantılı bir şekilde kullanılması tavsiye ediliyor. Uzatma kablosu kullanıldığı durumlarda kablonun kapasitesini aşarak yangın ve elektrik çarpma riski oluşturabileceği belirtilirken uzatma kabloları zamanla aşınarak yıpranabilmektedir.

Üçlü Prizin Üstüne Bir Üçlü Priz Daha Takmak Tehlikeli Mi? - Virtup

BÜYÜK CİHAZLAR

Isıtıcı ve klima gibi büyük cihazlar doğrudan priz bağlantısı ile daha güvenli bir kullanım alanı oluşturuyor. Hem cihaz ömrü açısından hem de kullanım güvenliği açısından önemli bir yere sahip olan doğrudan bağlantı şekli konusunda uzmanlar uyarılarını sıralıyor. Uzatma kablosu kullanıldığında cihazlarda oluşabilecek elektrik çarpması ve yangın riski büyük ölçüde hayatı olumsuz etkilemektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN