Sibel Can'dan 'Benim dışımda kimse güvende değil' açıklaması

Sanatçı Sibel Can, artan şiddet olaylarının akabinde muhabirlerin sorusuna yönelik söylediği "Ben güvendeyim ama benim dışımda kimse güvende değil" ifadelerine açıklık getirdi. Can, "Ben bir sanatçı olarak toplu taşıma kullanmıyorum. Konserlere koskoca ekiplerle hareket ediyorum ve her daim planlı ve programlı bir hayatım var. 'Güvendeyim'in karşılığı budur." dedi.

Türkiye'de özellikle son dönemde artan şiddet olaylarına sanat camiasından da tepkiler yükselmeye devam ediyor. Sanatçı Sibel Can, önceki akşam Amor Gariboviç'in "Phoenix Bloom" isimli yeni couture koleksiyonunun Venedik Sarayı'ndaki defilesini izledi. Defile öncesi kırmızı halıda basına poz veren Can, muhabirlerin sorusunu yanıtladı.

Gündemdeki kadına şiddet olaylarını değerlendiren ünlü şarkıcı, "Kendinizi güvende hissediyor musunuz?” sorusuna “Doğruyu söylemek gerekirse kendi adıma söylüyorum. Ben güvendeyim ama benim dışımda hiç kimse güvende değil." şeklinde verdiği cevapla tepki çekti.

İfadelerine sosyal medya hesabından açıklık getiren Sibel Can, "güvendeyim" ifadesinin karşılığının bir sanatçı olarak toplu taşıma kullanmaması, konserlerinde büyük ekiplerle hareket etmesi ve her zaman planlı bir hayatının olması olduğunu söyledi. "Aksini söyleseydim inandırıcı ve samimi olacak mıydı?" diye soran Sibel Can, söylenilen ve anlatılmak istenenleri manipüle ederek ve başka anlamlar yükleyerek servis etmenin kimseye bir şey kazandırmayacağını ifade etti.

Sibel Can'ın açıklaması şöyle:

"Değer verdiğim tasarımcı Amor Gariboviç’in defilesinde değerli basın mensuplarını kırmayarak soruları yanıtladım. Ben bir sanatçı olarak toplu taşıma kullanmıyorum. Konserlere koskoca ekiplerle hareket ediyorum ve her daim planlı ve programlı bir hayatım var. “Güvendeyim’in karşılığı budur. Bunun aksini söyleseydim inandırıcı ve samimi olacak mıydı? Manipüle ederek söylenen söylenilen ve Anlatılmak istenen şeyi başka anlamlar yükleyerek servis etmek hiç kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Son zamanlarda çocuklar ve gençler üzerinden yaşadığımız travmatik olaylardan dolayı milletçe hassasiyetimiz en üst noktada… Bunu çok iyi anlıyorum. Bir kadın, bir sanatçı, bir anne olarak toplumsal konulara hele ki çocuklara ve gençlere olan duyarlılığım herkesçe malumdur. Saf Kötülüğe karşı hepimizin, herkesin dili sevgi dili olmalıdır. Her zaman gerçekler ve samimi duygular üzerinden iletişimime devam edeceğim. Umarım kadın ve çocuk şiddeti son bulur ve adalet yerini bulur… Sevgiyle Sibel Can…"

00.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN