Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı meğer bu besinlerdeymiş! 100 yaşını görmek hayal değil

Sağlıklı ve uzun yaşamın sırrı meğer bu besinlerdeymiş! 100 yaşını görmek hayal değil

Sağlıklı ve uzun yaşamak, sağlıklı beslenmekle mümkün. Yaşam kalitenizi yükselterek, düzenli şekilde bazı besinlerin tüketimine özen göstererek daha uzun süre yaşayabilirsiniz. İşte, ömrü uzatan doğal besinler...

Beslenme vücut sağlığınız için çok büyük önem taşıyor. Sağlıklı beslenmeyi önemseyerek ve yaşam kalitenizi yükselterek uzun bir ömür geçirebilirsiniz. Besinler vücut sağlığınızda doğrudan ilişkili.

Özellikle bazı besinler vitamin ve mineral deposu olduğu için hastalıklara karşı direnç kazanmanızı sağlar, bağışıklığınızı güçlü hale getirir. Sağlıklı bir ömür sürmek ve uzun yaşamak için bu besinleri diyet listenize ekleyin.

Posta'da yer alan habere göre, Japon uzmanlar ömrü uzatan besinlerin listesini paylaştı. Araştırmacılara göre bu besinleri düzenli olarak tüketmek 100-200 yaşına kadar yaşamanıza destek olabilir.

ÖMRÜ UZATAN DOĞAL BESİNLER NELER?

SARIMSAK

Sarımsak doğal antibiyotiktir. Vücut sağlığını korur ve bağışıklığı güçlü hale getirir. Kansere yol açan maddelerin parçalanmasını destekler. Bağışıklığı artırıcı bileşikler de içerir.

Sarımsağın içerisinde bulunan sülfür, vücuttaki kanserojenleri parçalar. Araştırmalara göre düzenli olarak sarımsak tüketen kişiler, az yiyenlere veya hiç yemeyenlere göre mide kanseri yakalanma bakımından yüzde 50 daha şanslı.

YEŞİL ÇAY

Sağlığına dikkat edenlerin ve kilo vermek isteyenlerin olmazsa olmazı olan yeşil çay, kalp-damar sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.

Japon mutfağının vazgeçilmezi olan yeşil çay tansiyonu düzenler, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca kolestrolü dengeler. Bu sebeple herhangi bir sağlık probleminiz yoksa her gün 1 fincan yeşil çay içmeniz önerilir.

Yeşil çay ayrıca metabolizmanın dostudur ve bağırsak hareketlerini düzenler. Araştırmalar, sağlığı artıran flavonoidler açısından zengin olan yeşil çayın, kanser riskini azaltmaya da yardımcı olabileceğini söylüyor.

Journal of the American Medical Association'da yayınlanan araştırma sonuçları da bu sağlık iddialarını destekliyor gibi görünüyor. 40 binden fazla katılımcıyla yapılan araştırmada, günde 3-4 bardak yeşil çay içenlerin ölüm riskinin yüzde 16 azaldığı görüldü.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı muhteşem bir antioksidan kaynağıdır. Araştırmalar, zeytinyağının antienflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip fenollere sahip olduğunu ortaya çıkardır. Zeytinyağı bu özelliği ile kalp-damar hastalıklarına karşı direnç kazanmanıza yardımcı oluyor.

Zeytinyağı sindirim sistemini de düzenliyor ve kabızlığı önlüyor. Zeytinyağı aynı zamanda dünyanın en sağlıklı beslenme biçimi olarak kabul edilen Akdeniz diyetinin de temelini oluşturuyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için zeytinyağını tüketebilir ve yemeklerde kullanabilirsiniz.

YAĞLI BALIKLAR

Japonlar genellikle dünyanın en uzun ömürlü insanları olarak bilinir. Dolayısıyla Japonların beslenme biçimleri de herkes tarafından çok merak edilir.

Pek çok araştırmacı bunu balık içeriği yüksek beslenme biçimlerine bağlıyor. Kırmızı et yerine balığı tercih etmek, kalp hastalığı gibi kırmızı etle ilişkili birçok sağlık sorunu yaşama riskinizi azaltmakla kalmaz.

Aynı zamanda somon, uskumru, sardalya ve alabalık gibi yağlı balıklar sağlık üzerinde farklı birçok yarara da sahiptir. Yağlı balıklar, bağışıklık sistemini güçlendiren iyi bir A ve D vitamini kaynağıdır.

KIZILCIK

Kızılcık; antioksidan, antienflamatuar, antibakteriyel ve bağışıklık artırıcı bitkisel özlerle doludur. Özellikle kırmızı meyvelerde bulunan fitokimyasallar kansere neden olan moleküllerle savaşır.

Cornell Üniversitesi tarafından yürütülen bir çalışmada, araştırmacılar kızılcık özlerini insanlardaki meme kanseri hücreleri üzerinde test ettiler ve 4 saat içinde kanserli hücrelerin çoğunun yok olduğunu gördüler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN