Rekabet Kurulu'ndan 5 dizi yapım şirketine soruşturma

Rekabet Kurulu'ndan 5 dizi yapım şirketine soruşturma

Rekabet Kurulu, Türkiye'nin önde gelen dizi yapım şirketleri ve dijital platformlarını kapsayan 5 şirkete yönelik soruşturma başlattı. MED Yapım, AY Yapım, MADD Entertainment, MERZİGO ve KEY Networks'ün rekabet kurallarına aykırı hareket edip etmedikleri incelenecek. Soruşturmada, özellikle yerli dizilerin yurt dışı dağıtımı ve YouTube'daki rekabet koşulları mercek altında tutulacak.

Rekabet Kurulu, dizi yapım ve dağıtım şirketleri ile dijital platformların yer aldığı 5 şirkete yönelik soruşturma başlattı. MED Yapım, AY Yapım gibi devler ile YouTube'da faaliyet gösteren MERZİGO ve KEY Networks'ün rekabet kurallarına aykırı hareket edip etmedikleri incelenecek.

Kurul, özellikle yerli dizilerin yurt dışı dağıtımında bu şirketlerin rekabetçi bir ortamı engellemiş olabileceği şüphesiyle soruşturma başlattı. Ayrıca, YouTube üzerinden dizi içerikleri sunan MERZİGO ve KEY Networks'ün rakiplerini dışlayıcı uygulamaları olup olmadığı da araştırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN