Perdeleriniz kar gibi beyaz çıkacak! Makineye koymadan önce bunu yapın: Özel deterjanlardan çok daha etkili

Perdeleriniz kar gibi beyaz çıkacak! Makineye koymadan önce bunu yapın: Özel deterjanlardan çok daha etkili

Bu yöntemle perdeleriniz bembeyaz olacak! Deterjanlara para dökmeyin! Perdeleriniz kar gibi beyaz çıkacak! Perdenizi bu şekilde yıkayın. Makineye koymadan önce bunu yapın...

Ev temizliğinin en önemli parçalarından biri olan perdeler, zamanla tozlanarak ve kirlenerek renklerini kaybedebilir. Ancak, doğru yıkama teknikleriyle perdelerinizi ilk günkü gibi bembeyaz yapmanız mümkün. İşte adım adım perdelerinizi beyazlatma yöntemleri...

1. ADIM DÜĞMELİ KISIMLARI HAZIRLAYIN

Perdelerin düğmeli kısımlarını makineye atmadan önce beyaz sabunla iyice sürtün.

2. ADIM: ÖN YIKAMA

Makineye ön yıkama yaptırın. Sıcaklık 40 derece olacak şekilde ve yarım saat sürecek şekilde ayarlayın. Sıkma devrini 400 olarak ayarlayın. Bu işlem, perdedeki kaba kirlerin temizlenmesine yardımcı olur.

3. ADIM: ANA YIKAMA

Makinenizi perde yıkama ayarına getirin. Sıcaklık yine 40 derece olacak şekilde ve süre 1,5 saat olarak ayarlayın. Sıkma devrini kapalı tutun. Deterjanla birlikte 2 yemek kaşığı karbonat ve 3 kapak çamaşır suyu ekleyin. Bu karışım, perdelerinizin beyazlamasında büyük rol oynayacaktır. Yıkama sonrası sıkma yapmayacak ve perdeler su içinde bekleyecek şekilde akşamdan makineye koyup sabaha kadar bekletin.

4. ADIM: SABAH YIKAMA

Sabah, makinenizi tekrar perde yıkama ayarına getirin. Bu kez sıkma devrini 400 olarak ayarlayın. Bu, perdelerin ıslak kalmasını engelleyerek, ütü gerektirmeden düz bir şekilde kurumasını sağlar.

5. ADIM: DÜZENLİ YIKAMA

En önemlisi, perdelerinizi sık sık yıkamaya özen gösterin. Düzenli yıkama, perdelerin sürekli temiz ve beyaz kalmasına yardımcı olur.

Bu yöntemle perdelerinizi yıkayarak, onları kar gibi bembeyaz yapabilir ve evinizin havasını yenileyebilirsiniz. Pratik ve etkili bu yıkama tekniğiyle perdeleriniz her zaman yeni gibi görünecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN