Patates severler aman dikkat! Bu hata sizi ölüme kadar götürüyor! Sakın bu şekilde pişirmeyin

Patates severler aman dikkat! Bu hata sizi ölüme kadar götürüyor! Sakın bu şekilde pişirmeyin

Mutfaklarda vazgeçilmez besinler arasında yer alan patatesler zehre dönüşmesin. Yaptığını bir hata sizi ölüme kadar götürebiliyor. Patates pişirirken bu aşamaları gözden geçirmeyi unutmayın. İşte patates pişirmenin doğru yöntemi…

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile birlikte bazı detaylar yanlış aktarılabiliyor. Uzmanlar sık yapılan hataları işaret ederken yanlış bilinen o detayların gözden kaçırılmaması gerektiğini de söylüyor. Ufak bir detay gibi görünen o hatalar büyük yanlışları da beraberinde getirebilir. İşte patates pişirmenin doğru yöntemi…

SAKIN BU ŞEKİLDE TÜKETMEYİN!

Patates tüketirken kabuğu ile birlikte yemeyi tercih edenler büyük bir hataya düşüyor. Patatesin dış yüzeyi ne kadar yıkanırsa yıkansın zararlı mikroplar yapışık bir şekilde durmaktadır. Bu nedenle patatesin mutlaka kabuğunun soyularak tüketilmesi gerekiyor. Kabuğu soyulmadan tüketilen patatesler mide bulantısına yol açabileceği gibi şiddetli ishal ya da daha büyük bir zarara yol açan zehirlenmelere neden olabilir.

Haşlanmış patatesi şipşak soyabileceksiniz: Parçalamadan patates kabuğunu soymak meğer bu kadar kolaymış

DOĞRU PATATES NASIL PİŞİRİLİR?

Kabukları soyularak bütün bir şekilde pişirilen bir patates için ortalama 30 dakikalık bir süre yeterli olacaktır. Küp küp doğradığını ve daha ufak boyuta sahip patatesleri haşlamak için de 15 dakika yeterli bir süredir. Püre yapmak için kabukları soyulan ve serbest doğranan patatesleri ortalama 20 dakika kadar pişirebilirsiniz.

SUYUN SICAKLIĞINA DİKKAT EDİN

Patates haşlarken sıcak ya da ılık suda değil soğuk suda pişirme işlemi yapmanız gerekiyor. Patatesleri direkt olarak sıcak suyu attığınızda kızgın tavaya koyduğunuz bir bonfile gibi dış kısmı piştiği için içi pişene kadar dış kısmı dağılmaya başlar. Patateslerin üzerine su ekledikten sonra hem daha lezzetli hem de daha hızlı pişmesi için birazcık tuz eklemeniz gerekiyor.

Uzmanı uyarıyor: Filizlenen patates öldürebilir | Genel Sağlık Haberleri​​​​​​​

FİLİZLENEN PATATESLERE DİKKAT!

Beslenme uzmanları filizlenmiş patatesler konusunda da sıklıkla uyarılarda bulunuyor. Haşlayacağınız patateslerin dış kısmında filizlenmeler meydana geldiyse zehirlenme riski de beraberinde geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN