Olimpiyat oyunlarına damga vurmuştu: Yusuf Dikeç'in pozu sınav sorusu oldu

Olimpiyat oyunlarına damga vurmuştu: Yusuf Dikeç'in pozu sınav sorusu oldu

Paris Olimpiyatları'nda atıcılık dalında yarışan ve atış pozisyonuyla dünyada en çok konuşulan isimlerden biri olan Yusuf Dikeç'in pozu sınav sorusu oldu. Dikeç'in atış sırasındaki pozisyonunun mekanik olarak çiziminin yapılması istendi.

Milli sporcu Yusuf Dikeç'in, Türkiye'yi temsil ettiği 2024 Paris Yaz Olimpiyatları'nda atıcılık alanında ekipman kullanmadan ve eli cebinde yaptığı atış, dünya gündemine oturmuş, Dikeç en çok konuşulan isimlerden biri olmuştu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi de yetenek sınavında adaylardan Dikeç'in bu pozisyonunun mekanik olarak çiziminin yapılması istedi. Sınavın ilk oturumunda masaya konulan objeleri çizen öğrenci adayları sınavın ikinci oturumunda ise Yusuf Dikeç'in portresinin yarısını mekanik olarak çizdi.

EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, 250'ye yakın öğrencinin sınava girdiğini belirterek, "Sınavda öğrencilerimizin hem yeteneklerini hem de günlük olayları nasıl takip edebildiklerini, çevrelerini ne kadar algılayıp algılamadıklarını değerlendiren sorularımız var. Yusuf Dikeç'in yüzünün bir tarafının mekanik yani robot mantığıyla çizimini yapacaklar. Yusuf Dikeç tüm dünyada popüler olmuş bir isim. Türkiye'yi de en doğru şekilde temsil ettiğini düşünüyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN