Mezuraların başında bulunan o delik bakın aslında ne işe yarıyormuş! Bu zamana kadar boşuna uğraşmışız

Mezuraların başında bulunan o delik bakın aslında ne işe yarıyormuş! Bu zamana kadar boşuna uğraşmışız

Günlük hayatta kullandığımız birçok eşyada saklı küçük detaylar aslında hayatımızı kolaylaştırmak için var. Bunlardan biri de herkesin evinde bulunan mezuraların başında bulunan küçük delik. Meğer bu zamana kadar boşuna uğraşmışız. Mezuraların başındaki o deliğin ne işe yaradığını öğrenince çok şaşıracaksınız…

ESMAGÜL KOÇAK

Evimizde bulunan ve günlük hayatta kullandığımız eşyalarda asıl kullanım amaçlarının dışında hayatımızı kolaylaştıracak küçük detaylar da bulunuyor. Birçoğumuz ise ne işe yaradığını bilmediğimiz bu küçük kurtarıcılardan bir haber o eşyaları kullanıyoruz.

Bunlardan biri de evde ölçüm için kullandığımız mezuralar oluyor. Ölçüm amacıyla evlerimizde yer alan mezuraların ucunda küçük delikler bulunuyor. Belki de birçoğumuz bu delikleri fark etmemişizdir bile. Ancak bu delikler gelişi güzel yapılmış delikler değil tam tersi kullanımı kolaylaştırıcı bir amaca sahip.

mezura-1.jpg

MEZURALARIN UCUNDAKİ DELİK NE İŞE YARIYOR?

Neredeyse tüm mezuraların ucunda bulunan küçük delikler belli bir amaçla yapılmıştır. Mezuralardaki bu deliğin yapılma amacı özellikle tamirat işlemleri esnasında çivi ve vidalara o delikten mezurayı takarak, mezuranın kaymasını önlemektir. Bu şekilde özellikle tamirat işlemlerinizi zorlanmadan ve daha kolay bir şekilde yapabilmeniz amaçlanmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN