Köpek nasıl bakılır?

Köpek nasıl bakılır?

Çocukluk çağından itibaren insanlar bir evcil hayvan edinmeyi isterken akıllara ilk gelen köpek nasıl bakılır? Sorusu olur. Çocukken sevgi alışverişi sağlayan bu bakıcılık, yaş ilerledikçe sorumluluk sahibi olma bilincini de geliştirir. İleri yaştaki insanların evcil hayvanla sosyal-duygusal gelişim sağlaması da psikolojik açıdan son derece kıymetlidir. Günümüzde en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri de köpektir.

Birçok farklı köpek cinsi bulunur. Son zamanlarda artan duyarlılık ile birlikte evcil hayvan olarak bakılan köpeklerin hangi cins olduğu konusu önemsizleşti. Herkesin daha memnun olduğu bu yeni zamanda evcil hayvan olarak bakılacak köpeklerin yeni sahipleri de ya barınaklardan ya da sahiplendirme yöntemiyle sahiplendirilir.

Dünyada en yaygın bakılan köpek cinsleri ise şunlar:

Labrador
Alman kurdu
Golden Retriever
Bulldog
Terrier
Beagle
Pomeranian
Chihuahua
Çin Aslanı

KÖPEK BAKMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Köpek bakmak birçok kişinin hayalidir. Ancak yaş ilerledikçe bunun büyük bir sorumluluk olduğu daha da fazla fark edilir. O nedenle köpek sahiplenmeden önce bu konunun iyice değerlendirilmesi gerekir. Nitekim, sahiplenilen köpek terk edildiği zaman hayvan psikolojisinde birçok hasar bırakır.

Köpek bakmaya karar vermeden önce bilinmesi gerekenler şunlar:

Köpeğinizin düzenli olarak mama ihtiyacı olacaktır. Bu hem ekonomik hem de disiplin açısından bir düzen gerektirir.

Köpeklerin düzenli olarak egzersiz yapması gerekir. Oyun oynamak, koşmak ve tuvalet ihtiyacı için onu günde en az 2 kere dışarı çıkarmalısınız.

Köpeğinizin sağlığı için düzenli olarak onu veterinere götürmeniz gerekir. Aşıları ve diğer gerekli ihtiyaçları karşılanmalıdır.

Köpeğinizin ve köpeğinizle beraber yaşayacağınız evin temizliğine dikkat etmeniz gerekir. Hem kendi sağlığınız hem de köpeğinizin sağlığı açısından bu çok önemlidir. Temizlik konusunda daha fazla yorulacağınız bir gerçek.

Köpekler sosyal hayvanlardır. Ona ilgi ve şefkat göstermeniz gerekir. Ayrıca tuvalet eğitimi gibi bir takım eğitimler için bir uzmandan yardım almanız ya da kendi araştırmalarınız doğrultusunda ona eğitim vermeniz gerekecektir.

KÖPEK BAKMAK KOLAY MI?

Hiçbir canlının bakımı sanıldığı kadar kolay değildir. Köpek bakmak da birçok sorumluluk ve disiplini beraberinde getirir. Ancak bu işler sizin için bir düzen dahilinde programlı şekilde ilerlemeye başlarsa o zaman oldukça kolay bir hâl alabilir.

KÖPEK BAKMANIN FAYDALARI NELERDİR?

Öncelikle bir hayvan beslemek, onu sahiplenmek en temel sosyal-duygusal ihtiyaçlarımızı karşılar ve psikolojik açıdan bizleri hem rahatlatır hem de daha iyi bir noktaya getirir. Şüphesiz günümüzde psikolojik açıdan iyi olmak son derece önemli bir konu.

Diğer yandan somut olarak disiplinli olmayı ve sorumluluk sahibi olmayı öğretir. Üstelik sahibi olduğunuz hayvanın size sevgi göstermesi kolaylıkla tarif edilebilecek bir mutluluktan daha fazlasını sağlar. Bu nedenle köpek bakma kararı almak zor olsa da çok güzel sonuçlar doğuran keyifli bir sorumluluktur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN