Koltuktaki inatçı lekeleri dakikalar içinde temizliyor! Hiçbir leke ve iz kalmıyor

Koltuktaki inatçı lekeleri dakikalar içinde temizliyor! Hiçbir leke ve iz kalmıyor

Ne lekesi olduğu ayrım etmeksizin derhal tüm lekeleri kurumadan silindiğinde iz bırakmadan çıkacaktır. Işık, hava, ısı, mevzusu olduğunda kir sabitleşir ve çıkması da zorlaşır. Bu nedenle herhangi bir lekelenme niteliğinde oldukça süratli bir biçimde lekeye müdahale etmelisiniz. İşte, koltuk lekelerini çıkarmak için etkili ve basit yöntemler...

Bazı zamanlarda koltukların üzerinde ufak tefek şeyler döküldüğü zaman ortaya çıkarılması zor olan lekeler meydana gelir. Lekelerin görünümü genel olarak hoşunuza gitmeyen bir görüntüde olabilir. Bu durumda koltuk lekelerini çıkarmanın birden fazla yöntemleri bulunuyor.

KOLTUK LEKELERİ NASIL ÇIKAR? KOLTUKTAN LEKE ÇIKARMA YÖNTEMLERİ

SİRKE VE SU KARIŞIMI

Bir ölçü sirkeyi iki ölçü suyla karıştırın ve bir sprey şişesine doldurun. Lekeli bölgeye püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra bir bezle silin.

KARBONAT

Bir miktar karbonatı suyla karıştırarak macun kıvamına getirin. Lekeli bölgeye sürün ve bir süre bekletin. Daha sonra nemli bir bezle silin.

DETERJAN

Sıcak suya bir miktar deterjan ekleyin ve köpürtün. Lekeli bölgeye uygulayın ve bir süre bekletin. Daha sonra nemli bir bezle silin.

ALKOL

Pamuklu bir bezle alkolü lekeli bölgeye uygulayın ve hafifçe ovun.

LİMON SUYU

Lekeli bölgeye limon suyu sürün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra nemli bir bezle silin.

PAMUKLU KOLTUKLAR NASIL TEMİZLENİR?

Mynet'te yer alan habere göre, pamuklu koltuklar, temizlenmesi en zor kumaşa sahip. Çünkü pamuk, içerisine çok hızlı bir şekilde sıvıyı çeker.

Bir fincan sirke, bir fincan ılık su ve çeyrek su bardağı sıvı sabun ya da Arap sabunu kullanmak yeterli olur. Yaptığınız karışımı yalnızca lekelerin üzerine püskürtüp beklemeniz gerekir. Eğer tüm koltuğu temizlemek istiyorsanız karışımla ıslatılan nemli bir bez ile temizlik yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN