Kıymayı dondurucuda böyle saklarsanız buzu hemen çözülüyor! Neden daha önce akıl etmedim diyeceksiniz

Kıymayı dondurucuda böyle saklarsanız buzu hemen çözülüyor! Neden daha önce akıl etmedim diyeceksiniz

Kurban Bayramı geride kalırken birçok kişi kurban etinden yaptırdığı kıymaları hem çok yer kaplamayacak hem de doğru bir şekilde saklamanın yöntemlerini araştırıyor. Hem kıymalarım bozulmasın hem de dolabımda düzenli bir görüntü olsun derseniz kıymalarınızı size önereceğimiz bu yöntemle saklayın. Bu yöntemle zamandan ve yerden tasarruf sağlarken aynı zamanda kıymalarınızın da çabuk çözülmesini sağlayacaksınız…

Kurbandan kalma ya da kasaptan aldığınız kıymayı doğru koşullarda saklamak epey önemli. Tüketilmek için uzun süre bekleyecek kıymanın bozulmaması için dondurucuda muhafaza edilmesi gerekiyor. Ancak geride bıraktığımız Kurban Bayramından dolayı birçoğumuzun dondurucu doldu taştı. Bu da etlerimize ve kıymalarımıza yer bulmakta sorun yaşamamıza neden oluyor.

Peki, kıymaları dondurucuda nasıl saklamamız gerekiyor? Instagram’da melekli1gün isimli kullanıcının yaptığı paylaşım herkesin aradığı o cevabı ortaya çıkardı. Paylaşılan gönderideki yöntemle hem kıymalarınızı çok fazla yer kaplamadan buzlukta muhafaza edebilecek hem de ihtiyacınız olduğunda kolayca çözülmesini sağlayarak kullanabileceksiniz.

KIYMAYI DONDURUCUDA BU ŞEKİLDE SAKLAYIN

Söz konusu paylaşıma göre, kıymanızı dondurucuda saklamak için buzdolabı poşetine bir miktar kıyma koyun ve oklava yardımıyla poşete koyduğunuz kıymayı düzleştirin. Ardından herhangi bir aparat yardımıyla kıymanın ortasından bir çizik atın ve çiziğin ortasından ikiye katlayın. Bu yöntemle kıymalarınız dondurucuda çok az yer kaplarken, kullanmak istediğinizde hızlıca çözülerek sizin de işinizi kolaylaştıracak. İşte o yöntem:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN