Kırmızı incide hasat vakti! Dıştan bakınca 1 şifa içini açınca bin şifa sağlıyor! 4 hafta tüketen Einstein’e rakip oluyor

Kırmızı incide hasat vakti! Dıştan bakınca 1 şifa içini açınca bin şifa sağlıyor! 4 hafta tüketen Einstein’e rakip oluyor

Dıştan bakınca 1 eve girince 1000 fayda sağlıyor. Dünyada kırmızı inci olarak biliniyor, kış yaklaşırken bol bol stok yaptırıyor. 4 hafta tüketen hafızasını arşa çıkarıyor, bir kez deneyen bağımlısı oluyor. İşte kırmızı incinin faydaları…

Halk arasında "Cennet meyvesi" olarak bilinen nar, hem tadı hem de sağlığa faydalarıyla dikkat çekiyor. İçindeki inci gibi tanecikler, besin değeri açısından zengin bir meyve olan nar, kış aylarında mutfaklarımızda sıkça yer alıyor. Nar, lezzetiyle birlikte birçok sağlık yararı sunuyor. İşte kırmızı incinin faydaları…

TANSİYONU DENGELEYEN DOĞAL BİR ÇÖZÜM

Hipertansiyon ve dalgalanan tansiyon sorunlarıyla mücadele edenler için nar, önemli bir destek sunabilir. Yapılan araştırmalar, nar suyunun sistolik kan basıncını düşürmeye yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bu nedenle, tansiyon sorunları yaşayanlar için nar, doğal bir çözüm olarak değerlendirilebilir.

Nar hasadı başladı

ENFEKSİYONLA MÜCADELEDE GÜÇLÜ BİR SAVUNMA

Bağışıklık sistemi zayıflayan ve sık sık hastalanan bireyler için nar antibakteriyel özellikleriyle öne çıkıyor. Her gün bir kase nar tüketmek, vücudun hastalıklara karşı savunmasını artırarak zinde kalmanıza yardımcı olabilir. Nar, enfeksiyonlarla mücadelede önemli bir müttefik haline geliyor.

HAFIZAYI GÜÇLENDİREN DOĞAL BESİN

Nar suyu, hafıza gelişimine de katkıda bulunuyor. Dört hafta boyunca düzenli nar suyu tüketiminin, hem görsel hem de sözel hafızayı geliştirdiği araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ayrıca kalp ameliyatı sonrası hafıza bozukluklarının tedavisinde ve Alzheimer hastalığına karşı da umut verici sonuçlar elde edilmiştir.

Antalya'da nar hasadı sona erdi! 51 ülkeye ihraç - Başka Gazete

EGZERSİZ ÖNCESİ İDEAL BESİN

Egzersizden önce bir kase nar yemek, spor performansını artırmak için harika bir tercih olabilir. Narın içerdiği nitrat, kaslara giden kan akışını iyileştirerek atletik performansı artırır. Bu nedenle, spor öncesi nar tüketimi, antrenman verimliliğini artırabilir.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜREN GÜÇLÜ BİLEŞENLER

C vitamini ve antioksidanlar açısından zengin olan nar suyu, kan lipitlerini oksidasyondan koruma yeteneğine sahiptir. Ayrıca nar çekirdeği yağı, yüksek kolesterolü olan bireylerde lipit parametrelerini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Böylece kalp sağlığını desteklemek için nar önemli bir rol oynar.

Suriye sınırında nar hasadı

KANSERLE SAVAŞAN BİLEŞENLER

Nar, polifenoller gibi bileşenler açısından zengindir. Bu bileşenler, prostat ve akciğer kanserlerine karşı antioksidan, anti-inflamatuar ve anti-kanserojen etkiler gösterir. Ayrıca, meme kanserine karşı kemoterapi önleyici özelliklere sahip olduğu da belirtilmektedir.

İLTİHABI AZALTAN FAYDALAR

Narın içerdiği biyoyararlanımlı bileşenler, iltihabı azaltarak osteoartrit gibi durumlarda fayda sağlayabilir. Hasarlı kıkırdağı onarma yeteneği, narın eklem sağlığı açısından önemli bir besin olmasını sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN