Kestane mevsimi başladı! 40 yıllık sokak satıcılarının sırrı: Böyle pişirince lokum gibi oluyor

Kestane mevsimi başladı! 40 yıllık sokak satıcılarının sırrı: Böyle pişirince lokum gibi oluyor

Kış aylarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan kestane mevsimin gelmesiyle birlikte tezgahlara çıktı. Eve götürdüğünüz kestaneleri hemen ocağa atıyorsanız bu yöntemleri uygulamanız gerekiyor. 40 yıllık ustası kestane pişirmenin inceliklerini anlattı. “ Lokum gibi olacak.” İşte kestane pişirmenin püf noktaları…

Türk kültüründe sıklıkla tüketilen ve faydaları ile dilden dile dolanan kestane mevsiminin gelmesi ile birlikte tezgahlardaki yerini aldı. Birçok kişi tarafından sevilen bu lezzeti pişirmek zaman zaman zorlu bir süreç olarak görülüyor. Doğru bir şekilde pişirilmeyen kestanelerin kabuktan ayrılırken zorlandığı görülürken belirli teknikleri uygulayarak bu durumu ortadan kaldırabilirsiniz. Faydaları saymakla bitmek bilmeyen kestanenin en doğru pişirme şekli ise 40 yıllık ustasından geldi. İşte kestane pişirmenin püf noktaları…

KESTANENİN FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıklı gıdalar arasında yer alan kestane faydaları ile de adından sıkça söz ettiriyor. Kestanenin içeriğinde yer alan yüksek miktardaki lif, protein ve mineral sayesinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Kalp sağlığı için olumlu etkilere sahip olan kestane düzenli tüketilmesi durumunda kolesterol seviyesini de düşürmektedir. Kan basıncını dengeleyerek kalp krizi riskini azaltan kestane antioksidan özellikleri ile birlikte bağışıklık sistemini güçlendirerek kansere karşı koruyucu bir etki oluşturmaktadır.

Kestane Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Yapımı

KESTANE NASIL PİŞİRİLİR?

Faydaları ile dilden dile dolanan kestaneyi pişirmek zannedildiği kadar zor değildir. Kestaneleri fırında ve tavada kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Bunun için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Kestanelerin üzerine çizik atın.
  • Çizdiğiniz kestaneleri 15 dakika suyun içerisine bekletin.
  • Daha sonra suyunu süzün ve kestaneleri kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kestaneleri tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 30 dakika pişirin.
  • Kestanelerin kabuklarının ayrılmaya başladığını gördüğünüzde, hemen fırından çıkartın.
  • Fırında pişirilecek kestanelerin boyutu, minik ve orta olmalıdır.

Evde kestane nasıl yapılır? Evde kestane nasıl pişirilir? Tavada, fırında, suda, közde kestane pişirmenin püf noktaları

TAVADA KESTANE TARİFİ

  • Kestaneleri tavada pişirmek için, demir döküm veya kalın tabanlı bir tava kullanmanız gerekir.
  • Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. Çizilmiş kestaneleri tavaya alın.
  • Her 250 gram kestane için 1 çay bardağı su ekleyin.
  • Kestanelerin suyunu çekip kavrulmasını bekleyin. Bu aşamada yanmalarını önlemek için karıştırmayı unutmayın.
  • Kestaneler suyunu çekip, kabukları ayrılmaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra kestaneleri oda sıcaklığında bekletin ve kabuklarını soyarak tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN