Kekinizin tepsiden değil fırından taşacak! Bir tatlı kaşığı atın kabarmasını izleyin: İşte keki kabartan püf nokta

Kekinizin tepsiden değil fırından taşacak! Bir tatlı kaşığı atın kabarmasını izleyin: İşte keki kabartan püf nokta

Özel günlerin, akşam sefalarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olan kekin güzel kabarması herkes için çok önemlidir. Bu yöntemi denediğiniz takdirde kekiniz tepsiden değil fırından bile taşacak. Sadece bir tatlı kaşığı koymanız yeterli. İşte keki kabartan o püf nokta…

Kekinizin hem daha lezzetli hem daha kabarık olmasını istiyorsanız yapım aşamasında bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Hem lezzeti açısından hem de görünümü açısından oldukça önemli olan kabarma konusu artık çok basit. Kek hamurunun içine bir tatlı kaşığı bu üründen ekleyip kekinizin tadını çıkarabilirsiniz.

yeni-proje-1-001.jpg

KEKİNİZ DAĞ GİBİ KABARACAK

Hem kabaran hem de çatlamayan bir kek yapmak aslında oldukça basit. Sadece ufak püf noktalarla bunu sağlayabilirsiniz. Peki ne yapmanız gerekiyor? Gelin beraber bakalım…

  • İlk olarak dikkat etmeniz gereken konu kek hamurunu hazırlarken malzemelerin oda sıcaklığında olması. Eğer malzemeleri soğuk kullanırsanız kekiniz kabarmayabilir.
  • Eğer kekiniz çok kabarsın ama çatlamasın istiyorsanız içine mutlaka 1 tatlı kaşığı karbonat eklemelisiniz.
  • Kek hamuru hazırlandıktan sonra hemen fırına konmamalıdır. Bir süre hamuru dinlendirip daha sonra fırına atarsanız kekinizin üzerinde kabarcıklar oluşmaz.
  • Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise keki fırına vermeden önce fırını ısıtmalısınız. Lakin fırının sıcaklığını doğru ayarlamalısınız aksi takdirde kekiniz çabucak kabarır ancak aynı hızda çöker.
  • Kekiniz fırındayken kesinlikle fırının kapağını açmayın. Kapağı açarsanız kekin kabarmasına yardımcı olan buhar fırından çıkar ve kekin kabarması engellenir.
  • Kekinizi fırından çıkardıktan sonra hemen çıkarmayın. Fırından çıkardıktan sonra kekinizi 5-10 dakika boyunca fırın içinde dinlendirin. Bu süre zarfında kekinizdeki kabarcıkların sönmesi engellenecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN