Karaciğeri tertemiz yapıyor! Her gün 1 kaşık yiyin

Karaciğeri tertemiz yapıyor! Her gün 1 kaşık yiyin

Sadece 1 kaşığı karaciğeri yeniliyor! Çörek otu nedir ve vücuda sağladığı faydalar nelerdir? İşte bu soruların cevapları…

Çörek otu, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra sağlık açısından da birçok fayda sunan bir bitki tür.. Bilimsel araştırmalar, çörek otunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini gün yüzüne çıkarıyor

img-9742.jpeg

Çörek otu, küçük siyah tohumları olan ve genellikle yemeklerde ve hamur işlerinde kullanılan bir bitki. Bilimsel adı Nigella sativa olan bu bitki, özellikle Orta Doğu ve Hint mutfağında baharat olarak sıkça tercih edilmekte. Kendine has hafif acı ve baharatlı bir tadı olan çörek otu, sağlık açısından da önemli faydalar sunuyor .

Geleneksel olarak çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan çörek otunun, son dönemlerde yapılan araştırmalarla bu faydalarının bilimsel olarak da desteklendiği görülmekte.. Antioksidan özellikleri sayesinde hücreleri serbest radikallerin olumsuz etkilerinden koruyan çörek otu yağı, timokinon gibi bileşikler içerir. Bu bileşik, akciğer sağlığına olumlu katkıda bulunur, iltihap önleyici etkileri vardır ve karaciğer hasarını önlemeye yardımcı olabilir.

Çörek Otu Nasıl Tüketilir?

Çörek otu, genellikle yağ ve toz halinde tüketilmektedir. Poğaça, börek gibi hamur işlerinde, çorba, salata ve mezelere lezzet katmak için kullanılabilir. Günlük olarak önerilen miktar, 1 çay kaşığı çörek otu tohumudur. Çörek otu yağının ise 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi yeterlidir.

Yoğurtla Tüketim İmkanınız Var

Çörek otunun faydalarını artırmak için yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz. Bu, sağlıklı beslenme açısından oldukça etkili bir yöntemdir.

Çörek Otunun 10 Faydası

1. Antioksidan özellikleri ile serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruma sağlar.
2. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artırır.
3. İltihap önleyici özellikleri sayesinde romatizma gibi iltihaplı hastalıkların belirtilerini hafifletir.
4. Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaparak sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı olur.
5. Kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp sağlığını korur.
6. Kan şekerini dengeleyerek diyabet riskini azaltır.
7. Cilt sağlığını destekleyerek akne ve egzama gibi cilt problemlerine iyi gelir.
8. Saç sağlığını olumlu yönde etkileyerek saç dökülmesini azaltır.
9. Anti-bakteriyel özellikleri sayesinde enfeksiyon riskini azaltır.
10. Anti-kanser etkileri ile kanser riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Çörek otu, hem lezzeti hem de sağlık faydaları ile mutfaklarımızda yer alması gereken önemli bir besindir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN