Her gün muz yiyenler, yaşadıkları değişime kendileri bile inanamıyor! Meğer birçok eksikliği gideriyormuş

Her gün muz yiyenler, yaşadıkları değişime kendileri bile inanamıyor! Meğer birçok eksikliği gideriyormuş

İçinde bulunan protein ve mineraller sayesinde son derece sağlıklı olan muz, aynı zamanda lezzetli bir meyvelerden biri. Dünyada portakal ve elmadan sonra en çok tercih edilen üçüncü meyve muz. İnsan sağlığına pek çok faydası olan muzu her gün yediğinizde olumlu sonuçlar alacaksınız. İşte, muz sağlığa faydaları...

Kendine özgü yapısı ve lezzetiyle diğer meyvelerden farklılaşan muz, içeriğindeki değerli besin öğeleriyle sağlıklı bir meyve. Muz, doğru şekilde tüketildiğinde oldukça faydalı bir doğal besin. Mynet'te yer alan habere göre, özellikle de mineral ve lif içeriğinin yüksek olması nedeniyle sağlıklı beslenme planları içerisinde muza belirli aralıklarla mutlaka yer verilmeli.

HER GÜN MUZ YERSEK NE OLUR?

KAN BASINCINI NORMAL SEVİYEYE ÇEKER

Her gün muz tüketmek, içerdiği potasyum sayesinde yüksek tansiyonun tedavisinde etkili. Yüksek tansiyonu düşürerek kan basıncının normal seviyelerde seyretmesine yardımcı olur.

TOK TUTAR

Muz, lif bakımından oldukça zengin bir meyve. Bu nedenle bir porsiyon muz tüketilmesi durumunda açlık hissi yok olacağı gibi iştah da azalır. Kandaki şeker seviyesini düşürür ve vücudun insülin duyarlılığını arttırır.

ANEMİ RİSKİ DÜŞER

Anemi solukluğa, yorgunluğa ve nefes darlığına neden olur. Kırmızı kan hücrelerinde azalma ve kandaki düşük hemoglobin seviyesinin sonucu. Muz, kırmızı kan hücrelerinin üretimini uyaran çok miktarda demir içerir. Muz ayrıca kan şekeri seviyelerini düzenleyen ve kansızlığı olan insanlara yardımcı olan B6 vitamini içerir.

SİNDİRİMİ İYİLEŞTİRİR

Muz sindirimi kolay bir meyve. Sindirim sırasında mide ve bağırsak sistemini tahriş etmez. Muzda bulunan dirençli nişasta sindirilmez ve sağlıklı bakteriler için etkili bir besin ortamı olarak hizmet ettiği kalın bağırsakta son bulur. Muz, gastrit ve mide ekşimesi olduğunda yenebilir. Bir kişi ishalden muzdarip olduğunda kaybettiği mineralleri muz sayesinde geri kazanabilir.

STRES SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR

Şaşırtıcı bir şekilde muz ruh halini iyileştirir. Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin almak için vücudun ihtiyaç duyduğu triptofan içerir. Ortalama olarak, her muz yaklaşık 27 mg magnezyum içerir. Bu mineral, iyi bir ruh hali ve sağlıklı bir uyku üretmekten sorumlu.

ENERJİ SEVİYESİNİ ARTTIRIR

Muzda bulunan potasyum, kasları kramplardan korur. Karbonhidratlar ise ağır bir egzersize dayanmak için yeterli enerjiyi sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN