Her gün bir kaşık tüketen yıllara meydan okuyor! Canan Karatay önerdi: Cildin ve bağırsakların reçetesi

Her gün bir kaşık tüketen yıllara meydan okuyor! Canan Karatay önerdi: Cildin ve bağırsakların reçetesi

Bunu tüketen yaşlanmıyor! Prof. Dr. Canan Karatay önerdi! Her gün bir kaşık tüketen yıllara meydan okuyor! Sağlıklı yaşamın anahtarı! Cildin ve bağırsakların reçetesi...

Sağlıklı yaşam için ezber bozan önerileriyle gündem düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay yeni bir öneride bulundu. Bu besini günlük rutinine ekleyen kişi, bağırsak ve cilt sağlığının reçetesini bulmuş oluyor.

Karatay, günlük olarak tahin tüketiminin önemine vurgu yaptı. Faydaları saymakla bitmeyen bu besin resmen bağırsak reçetesi!

TAHİNİN FAYDALARI

Canan Karatay'ın önerisiyle günlük hayatta düzenli olarak tüketmeniz gereken besin tahin. İşte tahinin sağlığımız üzerindeki olumlu etkileri:

Kıraç arazilerden sofralara gelen lezzet: Tahin

  • Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemikleri güçlendirir ve osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltır.
  • E vitamini ve antioksidanlar içerir, cildin nemlenmesine ve genç kalmasına yardımcı olur. Yaşlanma belirtilerini geciktirir ve cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Doymamış yağ asitleri içerir, kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp sağlığını korur ve kalp damar hastalıkları riskini azaltır.
  • Lif içeriği ve doğal yağları sindirim sistemini düzenler, bağırsak hareketlerini destekler ve kabızlık sorunlarını giderir.
  • İçeriğindeki besleyici vitaminler ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur.
  • Protein ve sağlıklı yağlar açısından zengin olan tahin, enerji seviyelerini yükseltir ve günlük aktivitelerde destekleyici bir rol oynar.
  • Tahin, bitkisel protein bakımından zengindir ve kas gelişimine katkı sağlar.
  • Vitaminler (özellikle B grubu vitaminleri), mineraller (örneğin demir) ve antioksidanlar açısından zengin olan tahin, besleyici bir atıştırmalık seçeneğidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN