Her gün 1 diş ağzınıza atın 100 yaşını görün! Japonlar çantasından eksik etmiyor

Her gün 1 diş ağzınıza atın 100 yaşını görün! Japonlar çantasından eksik etmiyor

Journal of the American Medical Association’da yayımlanan bir araştırma, ömrü uzatan besinlerin listesini paylaştı. Uzmanlar, bu besinleri düzenli olarak tüketmenin 100-200 yaşına kadar yaşamanıza katkı sağlayabileceğini belirtiyor. İşte o besinler

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek, beslenme düzeninize dikkat etmekle başlar! Sonsuza kadar yaşamayacağınız bilinse de, yaşam kalitenizi artırarak ve doğru besinleri tüketerek daha uzun bir ömür elde etmeniz mümkün.

img-0086.jpeg

Posta gazetesinin haberine göre, bazı besinler vitamin ve mineral deposu olarak hastalıklara karşı direncinizi artırır ve bağışıklığınızı güçlendirir. Sağlıklı bir yaşam sürmek ve ömrünüzü uzatmak için bu besinleri diyetinize eklemeyi unutmayın!

SARIMSAK

Sarımsak, doğal bir antibiyotik olarak vücut sağlığını korur ve bağışıklığı güçlendirir. Kansere yol açan maddelerin parçalanmasına yardımcı olur. İçerdiği sülfür sayesinde, kanserojenleri etkisiz hale getirir. Araştırmalar, düzenli sarımsak tüketenlerin mide kanserine yakalanma riskinin, hiç yemeyenlere göre yüzde 50 daha düşük olduğunu gösteriyor.

img-0084.jpeg

YEŞİL ÇAY

Kilo vermek isteyenlerin ve sağlığına dikkat edenlerin vazgeçilmezi yeşil çay, kalp-damar sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur. Japon mutfağının önemli bir parçası olan yeşil çay, tansiyonu düzenler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Kolesterolü dengeleyici etkisiyle, sağlıklı bir yaşam için günde en az 1 fincan yeşil çay içmenizi öneriyoruz.

img-0085.jpeg

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı, muhteşem bir antioksidan kaynağıdır. Araştırmalar, zeytinyağının antienflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip fenoller içerdiğini ortaya koymuştur. Bu özellikleri sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı direnç kazanmanıza yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN