Gönül Dağı setinde iki kadın arasında taciz skandalı! Mahkeme kararı açıklandı: Önce öpmek istemiş sonra...

Gönül Dağı setinde iki kadın arasında taciz skandalı! Mahkeme kararı açıklandı: Önce öpmek istemiş sonra...

Son yılların en çok izlenen dizileri arasında yer alan Gönül Dağı, bomba bir iddia ile magazin gündemine geldi. Dizi setinde çıkan taciz skandalı yargıya taşındı ve mahkeme kararı açıklandı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Her hafta cumartesi akşamları TRT1 ekranlarından izleyici karşısına çıkan Gönül Dağı, geçtiğimiz yaz ağustos ayında taciz skandalı ile gündeme gelmişti. 31 Ağustos 2023'te yaşanan söz konusu bu olay mahkemeye taşınırken olayda set ekibinden iki kadın arasında geçen taciz olayına ilişkin karar verildi.

yeni-proje-17.jpg

TACİZ DAVASINDA KARAR VERİLDİ

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın haberine göre, setin Makyaj Şefi Kardelen Özbek’in, Saç Asistanı Zeynep Çetinkaya’nın dudağından öpmeye çalışarak kendisini taciz ettiği iddia edilmişti. Sivrihisar Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kardelen Özbek suçlu bulundu.

Mahkeme tarafından verilen karar kapsamında Özbek, bir yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öte yandan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Bu kapsamda Özbek, 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlerse cezası infaz edilecek.

yeni-proje-18.jpg

SİNEMA TV SENDİKASI’NDAN AÇIKLAMA

Sinema TV Sendikası yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi:

“Köprü Film’in yapımcılığını üstlendiği ‘Gönül Dağı’ isimli dizi film projesinde Saç Asistanı olarak çalışan meslektaşımız Zeynep Çetinkaya (21) aynı dizinin setinde Make UP Şefi olarak çalışan Kardelen Özbek tarafından cinsel tacize uğramış, yapım şirketi tarafından ise maruz kaldığı tacizi bildirmesine rağmen haksız olarak işten çıkartılmıştır. Sendika olarak takip ettiğimiz dava dosyasında çıkan kararda; Mahkeme Zeynep Çetinkaya’ya cinsel tacizde bulunan Kardelen Özbek’i suçlu bularak, cezalandırılmasına karar vermiştir. Zeynep Çetinkaya’nın Yanındayız!”

yeni-proje-19.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN