'Gerçek Martha' Netflix'e dava açtı: 170 milyon dolar istiyor

'Gerçek Martha' Netflix'e dava açtı: 170 milyon dolar istiyor

Son dönemin fenomen Netflix dizisi Baby Reindeer'daki "Martha" karakterinin kendisinden esinlenildiği iddia edilen Fiona Harvey, Netflix'e dava açtı. Harvey, Netflix'i hakaret, ağır ihmal, tanıtım hakkının ihlali ve duygusal strese neden olmakla suçlayıp 170 milyon dolar tazminat talep etti.

Netflix'in en çok izlenen dizilerinden olan Baby Reindeer'daki "sapık takipçi Martha'ya" ilham verdiği iddia edilen Fiona Harvey, bir televizyon röportajında Netflix'i dava etmekle tehdit etmişti.

Netflix’in "gerçek bir hikaye" şeklinde belirterek yayına aldığı dizide canlandırıldığı belirtilen Harvey, Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı.

NTV'de yer alan habere göre; dizideki Martha karakterinin kendisini anlattığını öne süren Fiona Harvey, Netflix'in dünya çapında 50 milyondan fazla izleyiciye, kendisi hakkında "acımasız yalanlar" söylediğini savundu.

'RICHARD BİR YALANCI'

Yazar ve yönetmen Richard Gadd için, “O bir yalancı” diyen Harvey, hit diziyle ilgili davada Netflix'i hakaret, ağır ihmal, tanıtım hakkının ihlali ve duygusal strese yol açmakla suçluyor.

Kendisini hapis yatmış bir suçlu olarak yanlış bir şekilde tasvir ettiğini iddia eden Harvey, 170 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN