Türkiye'de en sevilen çorbalar arasında yer alan tarhana çorbası gelenek olarak çok sık tüketilen çorbalar arasında yer alsa da şifasıyla adından sıkça söz ettiriyor. Ancak uzmanlar tarhana çorbasının tüketilmemesi gereken durumlara değindi. İşte tarhana çorbasının içilmemesi gereken durumlar…
Yaz aylarında güneş altında kurutulan tarhanalar kış sofralarında vitamin deposu olarak tüketiliyor. Bereketi ile bilinen tarhana çorbası Milyonlarca kişi tarafından tüketilmektedir. Lezzetinin yanı sıra sağlık açısından sağladığı faydalarla bilinen tarhana çorbasının en kötü yanı ise hastalık durumlarında vücutta oluşturduğu olumsuz etkiler oluyor. Çocuklar hastalandığında annelerin hakkını ilk gelen çorba tarhana olurken fark etmeden çocuğunuzu daha da kötü bir duruma getirebilirsiniz. İşte tarhana çorbasının içilmemesi gereken durumlar…
HASTA OLDUĞUNUZDA TÜKETMEYİN
Tarhana çorbası içerisindeki yoğun miktardaki un beslenme uzmanlarını da harekete geçirdi. Beslenme uzmanları içerisindeki yoğun un miktarı nedeniyle tarhana çorbasının hastalık durumlarında tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Uzman Diyetisyen Işın Sayın “ hastalık dönemlerinde çocuklarınıza tarhana vermeyin” sözleriyle gündeme bomba gibi düştü.
HASTALANDIĞIMIZDA HANGİ ÇORBALAR TÜKETİLİR?
Hasta olan bir kişinin hastalık sürecinde tüketmesi gereken faydalı çorbalar şu şekildedir:
- Tavuk suyu çorbası
- Kelle Paça çorbası
- Zerdeçallı mercimek çorbası
- Fesleğenli domates çorbası
- Zencefilli havuç çorbası
- Bal kabağı çorbası
- Ispanak çorbası
- Pırasa çorbası
- Balık çorbası
Çorbaların birçok kış hastalıklarının hızlı bir şekilde atlatmanızı sağlarken tarhana çorbası tüketmek isteyenlerin kıymalı tüketmesinin daha sağlıklı olduğu belirtildi.