Düzenli içince böbrekleri temizliyor, vücutta zehir bırakmıyor! Beden sağlığı için böbrekleri sağlıklı tutun

Düzenli içince böbrekleri temizliyor, vücutta zehir bırakmıyor! Beden sağlığı için böbrekleri sağlıklı tutun

Böbrek taşı oluşmasını engellemek ve ileride daha ciddi böbrek hastalıklarıyla karşı karşıya kalmamak için bazı doğal içeceklerden faydalanabilirsiniz. Beden sağlığı için böbreklere yönelik bir detoks uygulamanız önerilir. İşte, böbrekleri temizleyen doğal besinler...

Böbrekler her gün yaklaşık 200 litre kanı işlerler, fazla su ve atık ürünlerden kurtulurlar, toksinleri atarlar ve vücudun düzgün çalışmasını sağlar. Böbrekler vücuttan toksinleri ve atıkları çıkaramazlarsa vücutta birikerek böbreklerin, karaciğerin ve diğer organların normal işlevini engelleyerek halsizlik, mide ağrısı, baş ağrısı, su tutma ve diğer sorunlara neden olur.

BÖBREKLERİ TEMİZLEYEN BESİNLER NELER?

DUTSU MEYVELER

Doğa tarafından birçok hastalıkla savaşmak için yetkilendirilmiş dutsu meyveler antioksidan açısından oldukça zengin. Ayrıca içerdiği kinin sayesinde üreyi ve ürik asidi böbreklerden atarak böbrek sağlığını güçlendirir.

ZENCEFİL

Kanı temizler ve böbreği toksinlerden arındırır. Çiğ ya da pişmiş fark etmeksizin böbrek için en iyi yiyeceklerden biri. Diyabetleri hastaların böbrek sağlığını korumasına yardımcı olur.

YOĞURT

Yoğurt gibi mayalanmış süt ürünleri probiyotik olmaları açısından böbrek sağlığında önemli. Barındırdığı iyi bakteriler böbreğin bağışıklık kazanmasını sağlar.

MAYDANOZ

Gercekgundem'de yer alan habere göre, böbrek sağlığı için, özellikle de böbrek taşı tedavisi için maydanoz oldukça etkili.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengin olmasıyla oldukça faydalı. Böbreği serbest radikallerden korur.

ZERDEÇAL

Antiseptik özelliği taşıyan zerdeçal bir çok ilacın da içinde bulunuyor.

LİMON

Böbrek taşlarını ve böbrek kumlarını ağrısız, acısız dökmeye yardımcı olur. Böbreklerinizi düzenli çalıştırarak, iyi bir idrar söktürücü özellik gösterir.

BÖBREKLERİ TEMİZLEYEN KARIŞIM TARİFİ

Malzemeler:

* 40 gram maydanoz

* 1 litre su

* 2 dilim limon

İlk olarak maydanozları iyice yıkayın ve ellerinizle yaprak kısımlarını saplarından ayırarak koparın. Ocakta su kaynatın ve kaynayan suya maydanozları ekleyin.1 dakika ocakta beklettikten sonra ılınmasını bekleyin ve içerisine limon dilimlerini ilave edin. 1 hafta boyunca her gün bu karışımı tüketin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN