Dünyanın en iyi yemekleri yenilendi! Türkiye yine listede: 8 yemek seçildi

Dünyanın en iyi yemekleri yenilendi! Türkiye yine listede: 8 yemek seçildi

Dünyanın en iyi yemekleri listesi yenilendi! Bu kez listede Türkiye'den 8 yemek var! İşte dünyanın en iyi yemekleri...

TasteAtlas, lezzet eleştirmenlerinin yorumları ve yemekler üzerine yapılan araştırmaları bir araya getirerek dünyanın en iyi yemekleri listesini güncelledi. Bu listede, Türkiye'den de birkaç yemek yer aldı.

TÜRKİYE'NİN EN İYİ YEMEKLERİ LİSTEDE

İskender Kaç Kalori? İskender Besin Değerleri Ve Kalorisi... - Sağlık Haberleri

Listeye göre, Türkiye'den 20. sırada cağ kebabı, 37. sırada iskender, 38. sırada mantı, 60. sırada döner kebap, 70. sırada Adana kebap, 72. sırada mercimek çorbası, 77. sırada hünkar beğendi ve 89. sırada tombik döner bulunuyor.

DÜNYANIN EN İYİ 10 YEMEĞİ

Dünyanın en iyi pizza restoranları seçildi - Dünya Haberleri

  1. Picanha (Brezilya) Brezilya'nın değerli et kesimlerinden biri olan picanha, özellikle mangal partilerinde popüler olan taze kesilmiş bir sığır etidir.

  2. Roti Canai (Malezya) Malezya ve çevre ülkelerde sevilen bir gözleme türü olan roti canai, un, su, yumurta ve yağdan yapılır. Hamur, kat kat olacak şekilde hazırlanarak çıtır dış yüzey ve yumuşak iç kısım elde edilir.

  3. Phat Kaphrao (Tayland) Tayland mutfağının bu ünlü yemeği, kıyma veya deniz ürünlerinin fesleğen, arpacık soğanı, sarımsak ve kırmızı biber ile tavada kızartılmasıyla hazırlanır. Yemek, genellikle yanında pirinç ve kızarmış yumurta ile servis edilir.

  4. Napoli Pizzası (İtalya) İtalya'nın Napoli şehrine özgü bu pizza, sadece birkaç basit malzemeyle yapılır. Marinara (domates, sarımsak, kekik) ve margherita (domates, mozzarella, fesleğen) olmak üzere iki çeşidi bulunur.

  5. Guotie (Çin) Çin'in jiaozi böreğinin tavada kızartılmış çeşidi olan guotie, genellikle kıyılmış domuz eti, Çin lahanası, yeşil soğan ve zencefil ile doldurulur.

  6. Khao Soi (Tayland) Kuzey Tayland'a özgü bu hindistancevizi çorbası, hindistancevizi sütü ve kırmızı köri ezmesiyle hazırlanır. Düz yumurtalı erişte ve çeşitli et seçenekleri ile servis edilir, üstüne çıtır kızarmış erişte ve doğranmış kişniş eklenir.

  7. Butter Garlic Naan (Hindistan) Hindistan'a özgü bu tereyağlı sarımsaklı naan, un, maya, tuz, şeker ve yoğurttan yapılır.

  8. Soup Buns (Tangbao) (Çin) Çin mutfağının bu buharda pişirilen mantısı, kıyma, soğan ve sarımsak ile doldurulur. Genellikle domuz eti, tavuk eti veya karides ile yapılır.

  9. Şaşlık (Rusya) Orta ve Batı Asya'da yaygın olan şaşlık, marine edilmiş etlerin şişe geçirilip ızgarada pişirilmesiyle hazırlanır. Et genellikle sebzelerle birlikte şişlenir.

  10. Phanaeng Curry (Tayland) Phanaeng körisi, kalın dokusu ve tuzlu-tatlı fıstık aromasıyla bilinir. Hindistan cevizi sütü, panang köri ezmesi, makrut misket limonu yaprakları, balık sosu ve hurma şekeri ile pişirilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN