Depremden saniyeler önce uyarı gönderiyor! Android ve İPhone telefonlarda deprem uyarısı nasıl açılır?

Depremden saniyeler önce uyarı gönderiyor! Android ve İPhone telefonlarda deprem uyarısı nasıl açılır?

Malatya’da meydana gelen deprem sonrası vatandaşlar yine korku dolu anlar yaşadı. Öte yandan depremden 10 ila 20 saniye önce bazı vatandaşların telefonuna bildirim düşmesi merakları uyandırdı. Peki telefonlarda deprem uyarısı nasıl açılır? İşte detaylar…

Malatya'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, birçok vatandaş için korku dolu anlara neden oldu. Deprem uyarı sistemleri, sarsıntıdan saniyeler önce uyarılar göndererek hayat kurtarma potansiyeline sahip. Peki, iPhone ve Android telefonlarda bu uyarı sistemleri nasıl aktif hale getiriliyor?

deprem2.jpg

İPHONE'DA DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR?

iPhone kullanıcıları, deprem uyarı sistemini etkinleştirmek için şu adımları izleyebilir:

  1. Ayarlar: Öncelikle telefonunuzun ana ekranında bulunan "Ayarlar" uygulamasına tıklayın.
  2. Acil Durum: Açılan menüde "Acil Durum" bölümünü bulun ve tıklayın.
  3. Deprem Uyarıları: Buradan "Deprem Uyarıları" seçeneğine geçiş yapın.
  4. Uyarıları Aç: Uyarı sisteminizi aktifleştirmek için "Uyarıları Aç" butonuna basın. Böylece sarsıntılara dair bildirimler almaya başlayacaksınız.
  5. Titreşim Ayarları: İsterseniz "Titreşimleri Aç" seçeneği ile sarsıntı anında titreşim ile de uyarı alabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, iPhone'unuzda deprem uyarı sistemini aktif hale getirmiş olacaksınız. Bu sayede, olası bir deprem anında 10 saniye kadar önceden uyarı alarak güvenliğinizi artırabilirsiniz.

yeni-proje-14-002.jpg

ANDROID TELEFONLARDA DEPREM UYARILARI

Android kullanıcıları, deprem uyarı sistemini etkinleştirmek için genellikle cihazlarının ayarlar menüsünden "Güvenlik" ya da "Acil Durum" bölümlerine ulaşarak benzer adımları izleyebilirler. Depremle ilgili uyarılar, sarsıntıdan birkaç saniye önce kullanıcıların telefonlarına bildiriliyor.

DEPREM AĞI UYGULAMASI ÜCRETLİ Mİ?

Deprem uyarılarını almak için kullanılan uygulamalar arasında hem ücretsiz hem de ücretli versiyonlar bulunmaktadır. Gerçek zamanlı deprem bilgilerini sağlayan bu uygulamalar, kullanıcılara sarsıntıdan önce uyarılar göndererek önemli bir fark yaratabilir. Bugün Malatya'daki deprem, Deprem Ağı uygulaması üzerinden yaklaşık 10 saniye önce bildirilmiş; Android kullanıcılarına ise "Sarsıntıyı hissetmiş olabilirsiniz. Yaklaşık 216,0 km uzaklıkta, ilk tahminlere göre 5,6 büyüklüğünde." şeklinde uyarılar yapılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN