Demlikte kalan çayı dökmeyin! İşte değerlendirmenin 5 yolu: Yağ çözücüden bile etkiliymiş

Demlikte kalan çayı dökmeyin! İşte değerlendirmenin 5 yolu: Yağ çözücüden bile etkiliymiş

Sakın demlikte kalan çayı dökmeyin bu şekilde değerlendirin. Demlikte kalan çayı bu 5 yöntem ile değerlendirdiğinizde hem israftan kaçınacak hem de farklı alanlarda avantaj sağlayacaksınız. Peki, demlikte kalan çay nasıl değerlendirilir? İşte cevabı…

Türk kültürünün olmazsa olmazı çay yemeklerden keyifli sohbetlere kadar günün birçok saatinde bize eşlik eder. Çay keyfinin sonunda birçok kişi ise kullanım alanlarını bilmeden demlikte kalan çayı çöpe döküyor. Peki, demlikte kalan çay nasıl değerlendirilir? Detaylar haberimizin devamında…

DEMLİKTE KALAN ÇAYI DEĞERLENDİRME YOLLARI

  • BİTKİ GÜBRESİ

Demlikte kalan çayı, bitkileriniz için doğal gübre olarak kullanabilirsiniz. Çaydaki içerik maddeleri bitkilerin büyümesine destek olurken, topraktaki besin değerini de artırır.

demlikte-kalan-cayi-degerlendirme-yollari-1.jpg

  • CİLT BAKIMINDA KULLANIM

Soğumuş demlikte kalan çayla güzel bir cilt bakım maskesi yapabilirsiniz. Çayın antioksidan özellikleri cildinizi besleyerek canlanmasına yardımcı olur.

  • EV TEMİZLİĞİ

Çay yaprakları, özellikle yağlı yüzeylerin temizliğinde çok işinize yarar. Demlikteki çayı bir sprey şişesine koyarak evinizdeki yağlı yüzeyleri parlatabilirsiniz.

demlikte-kalan-cayi-degerlendirme-yollari-2.jpg

  • KOKU GİDERİCİ

Demlikte kalan çay yaprakları, kötü kokulara karşı savaşır. Özellikle buzdolabı ya da ayakkabı dolabında oluşan kokularda etkili olacaktır.

  • DOĞAL BOYA

Çay yapraklarını doğal bir boya olarak da kullanabilirsiniz. Kumaş boyamak ya da kağıt üzerine desen çizmek için demlikte kalan çayı tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN