Demlik demlik çay içenler müjde! Genç kalmanın sırrı çay çıktı: Günde 3 fincan içen yaşlılığa meydan okuyor

Demlik demlik çay içenler müjde! Genç kalmanın sırrı çay çıktı: Günde 3 fincan içen yaşlılığa meydan okuyor

Demlik demlik çay içenlere bu kez kötü haber değil, müjde duyuruldu! Genç kalmanın sırrı çay çıktı! Günde 3 fincan içenler yaşlılığa meydan okuyor...

Çay severler için Çin’den gelen bilimsel araştırma, çayın yalnızca lezzetli bir içecek olmadığını, aynı zamanda genç kalmaya da katkı sağlayabileceğini ortaya koydu. Çin’de gerçekleştirilen bu çalışma, düzenli çay tüketiminin biyolojik yaşlanma sürecini yavaşlatabileceğini gösteriyor.

ÇAYIN ANTİOKSİDAN GÜCÜ: YAŞLANMAYI YAVAŞLATAN ETKİ

Çaycılar çay demlenin doğru tekniği verdi! Bu tüyo çayın acısını alıyor - Püf Noktası

Araştırmaya göre, çayın içerdiği antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyor. Bu koruma sayesinde hücresel yaşlanma süreci yavaşlıyor ve yaşlanma belirtileri daha geç ortaya çıkıyor. Antioksidanların hücrelerde yarattığı bu koruyucu etki, biyolojik yaşlanmayı geciktirerek daha sağlıklı bir yaşam sürecine olanak tanıyor.

Sichuan Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırma, çay içmenin sadece keyifli bir alışkanlık olmadığını, aynı zamanda yaşlanma sürecini yavaşlatan önemli bir etken olduğunu vurguluyor. Araştırmacılar, her gün düzenli olarak çay içen bireylerin, biyolojik yaşlanma belirtilerinde yavaşlama gözlemlendiğini belirtiyorlar.

ÇAY TÜKETİMİNİN SAĞLIĞA KATKISI

Çay ve kahve tiryakilerine önemli uyarı! Gün içinde aşırı tüketimi bu hastalığı tetikliyor... Soğan, turşu, acı pul biber, sarımsaktan da uzak durun - Sağlık Haberleri

"The Lancet" dergisinde yayımlanan bu araştırma, düzenli çay içenlerin daha geç yaşlandığını ve biyolojik yaşlarının yavaş ilerlediğini ortaya koyuyor. Uzmanlar, günde üç fincan çay ya da 6-8 gram çay yaprağı tüketmenin bu olumlu etkileri görmek için yeterli olacağını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN