Buzdolabı soğutmuyorsa tamirciye gitmeden önce bunu yapın! Aslında basit bir çözümü varmış

Buzdolabı soğutmuyorsa tamirciye gitmeden önce bunu yapın! Aslında basit bir çözümü varmış

Mutfaklarımızın olmazsa olmazı buzdolabı, her türlü yiyeceği muhafaza etmek için kullanılan en önemli araçlardan biri. Soğutma özelliği sayesinde yiyecekleri taze tutan buzdolabı, bazı durumlarda bu işlevini kaybediyor. Eğer buzdolabınız soğutmuyorsa tamirciye gitmeden önce bunu yapın. İşte, soğutmayan buzdolabı için çok pratik olan o çözüm yöntemi…

Buzdolabının yiyecekleri muhafaza etme özelliği bizleri çeşitli dertlerden kurtarır. Fakat bazı durumlarda bu soğutma özelliği değişir ve yeterince soğutmaz. Böyle durumlarda tamirciye başvurmadan önce dolabınızda kontrol etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

BUZDOLABI NEDEN SOĞUTMAZ?

Buzdolabınız soğutmuyorsa ya da soğutma özelliği tamamen durduysa bunun birkaç nedeni olabilir. En yaygın neden ise hava dolaşımının engellenmesidir. Bu yüzden iç kısmını kontrol etmeniz gerekiyor.

buzdolabi-1.jpg

Soğutmama genelde dolabın içinin normale göre daha çok dolu olmasından ya da hava çıkış yolunun engellenmesinden oluşuyor. Hava dolaşımı sağlanamadığında yiyecekler tehlikede olur ve soğutma verimliliği düşer.

Buzdolabının kapı contalarının eskimesi, hasar alması da soğuk hava kaçağına yol açabilir. Bu da buzdolabının devamlı çalışması gerektiğini gösterir. Oluşan enerji fazlalığı soğutma kapasitesini artıracağından bu durum da faturalara olumsuz yansır.

buzdolabi-2.jpg

Bunların yanı sıra buzdolabının arkasındaki ısı deşarj bölümünün kirlenmesi, tozlanması da ısı oluşumunu önleyerek soğutmayı azaltabilir. Bunun için buzdolabınızı belli zaman aralıklarıyla kontrol etmeniz gerekiyor. İçerisinde tamir edilmesi gereken alanlar olduğunda ya da dolduğunda tamirciyle başvurabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN