Bu saatlerde gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz: Kilo aldırmıyor! Acı çekmeden kilo vermek meğer bu kadar kolaymış

Bu saatlerde gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz: Kilo aldırmıyor! Acı çekmeden kilo vermek meğer bu kadar kolaymış

Doğru saat dilimlerinde yemek yemek açlık hormonlarınızı yönetmenize, yağların azalmasına yardımcı olur. Beslenme uzmanı Naheed Ali, ince karın bölgesine sahip olmak için hangi öğünü ne zaman yemeniz gerektiğini anlattı. İşte, kilo aldırmayan zaman dilimi...

Sağlıklı yaşam için gece geç saatlerde atıştırmalıklardan uzak durmak ve vücudun metabolizmasını doğru saatlerde çalıştırmak önemli. Beslenme uzmanı Naheed Ali, kilo vermede etkili olabilen beslenme düzenimizi metabolik ritmimize göre ayarlamanın oldukça önemli olduğunu ifade etti.

BESLENME PROGRAMININ ÖNEMİ

Sabah'ta yer alan habere göre, yaşam tarzınıza göre beslenme programına bağlı kalmak, vücuda metabolizmasını çalıştırmayı öğretir.

Böylece kilo verme sürecini hızlandırabilir. Bu durum açlık hormonlarını ve insülin direncini yönetmede etkili bir rol oynar.

Naheed Ali, iyi bir programa sahip olmanın kilo vermeyi hedefleyen kişiler için doğru bir yol olduğunu ifade etti.

Düzenli bir program oluşturmak, gün içerisinde yapmış olduğumuz kilo kaybına engel olabilecek herhangi bir sorun varsa onu da ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Beslenme uzmanı, güne saat 06.00'da başlamak ve aktivitesini saat 22.00'de bitirmenin vücudun doğal sirkadiyen ritmi ile uyumlu olduğu örneğini verdi.

HANGİ ZAMAN DİLİMİNDE YEMEK YEMELİYİZ?

KAHVALTI

Naheed Ali, metabolizmanın harekete geçmesi için kahvaltının uyandıktan sonra en geç bir saat içinde yapılması gerektiğini vurguladı.

Bir önceki verilen örnekten yola çıkıldığında sabah saat 06.00'da uyanan bir kişinin en geç saat 07.00'de kahvaltısını yapması gerekir.

AKŞAM YEMEĞİ

Uyku sırasında metabolizma yavaşlar. Metabolizmanın yavaşlamasından önce vücudun tüketilen besini sindirebilmesi için yeterli bir zaman ihtiyacı vardır.

Yatmadan en az iki-üç saat önce (Verilen örneğe göre, saat 06.00'da uyanıp saat 22.00'de yatacak bir kişi için ideal yemek yeme saati 19 .00 olacaktır) tüketilmesi uygundur.

Bu durum insülin duyarlılığını destekler ve gün içinde açlık hormonlarının yönetilmesine destek olur.

Bunun sonucunda ise özellikle göbek bölgesinde oluşan yağ azalır.

Not: Herkesin vücut dengesinin farklı ve öğün saatlerinin de farklı olabileceğini unutmamak gerekir.

Herkes sabah saat 06.00'da uyanmayabilir. Burada önemli olan kahvaltı ve akşam yemeği arasındaki zaman dilimini dengede tutabilmektir.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI BESİN ÖNERİLERİ

BAKLAGİLLER

İçerdikleri yüksek lif oranı ve protein bolluğu nedeniyle tok kalma süresini uzatırlar.

Bu besin grubuna örnek olarak; mercimek, kuru fasulye, barbunya ve nohut verilebilir.

Süt ürünleri protein miktarı açısından oldukça zengin besinlerdir. İçermiş oldukları kalsiyum minerali zayıflamaya yardımcı olur.

Süt ürünleri arasında peynir, yoğurt ve süte oranla daha az karbonhidrat ve kalori, daha fazla protein içerir.

YUMURTA

Yüksek kaliteli protein ve sağlıklı yağlara sahip olan yumurta, uzun süre tok tutabilen bir besindir. Tokluk hissi sayesinde kilo vermenize destek olur.

Not: Çeşitli kronik rahatsızlıkları olmayanlar günde bir kez yumurta tüketebilirler.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yeşil yapraklı sebzeler, düşük kalori ve sağlıklı karbonhidratlar içerir. Lif oranları oldukça yüksektir. Özellikle içermiş oldukları kalsiyum sayesinde yağ yakmaya destek olurlar.

CHİA

Chia tohumları, oldukça besleyicidir. Tüketildiğinde içerisinde hapsedildiği su oranı fazla olduğundan mideyi şişirir ve doygunluk hissi yaratır. Yaratmış olduğu bu his uzun süre devam eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN