Bu bitkiler hem evinizi renklendirecek hem şifa verecek! Boyutları küçük etkileri büyük: İşte mucizevi bitkiler

Bu bitkiler hem evinizi renklendirecek hem şifa verecek! Boyutları küçük etkileri büyük: İşte mucizevi bitkiler

Evlerin en güzel aksesuarları çiçeklerdir. Çiçekler hem evin havasını değiştirir hem de sağlığa birbirinden farklı etkiler sunar. Öyle ki özellikle de bu çiçekler bir yandan evinize renk katacak bir yandan yaralarınıza şifa olacak. İşte mucizevi bitkiler…

Renkleri ve çeşitli şekilleriyle evlere güzellik katan çiçekler aynı zamanda şifa saçmalarıyla da biliniyor. Özellikle de evlerimizde yetiştirdiğimiz bazı bitkiler yalnızca güzel görüntü oluşturmakla kalmayıp sağlıklı etkileriyle vücuda şifa da dağıtıyor. Bu bitkilerden en belirgin olanları ise sarı kantaron çiçeği, Melisa, Adaçayı ve Aloe Vera olarak biliniyor. Peki bu bitkilerin faydaları nelerdir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-3-002.jpg

ŞİFA SAÇAN BİTKİLER

SARI KANTARON ÇİÇEĞİ

yeni-proje-2-002.jpg

Bu çiçeğin iltihap önleyici bir etkisi vardır. Bu sayede iltihaplanmaların hızla iyileşmesine destek olan Sarı Kantaron Çiçeği, hücrelerin daha hızlı yenilenmesini sağladığından yaraların da hızla iyileşmesine yardımcı olan bir mucizedir. Sarı kantaron, binlerce yıldır antidepresan ve antienflamatuar özellikleri nedeniyle şifalı bir bitki olarak kullanılmaktadır. Hafif ve orta dereceli depresyon, mevsimsel duygu-durum bozuklukları ve yara tedavisinde faydalanılabilir.

MELİSA (LİMON BALSAMI)

melisa.jpg

Evde kolaylıkla yetiştirilebilecek çiçeklerden biri olan Melisa, nksiyete, uykusuzluk, yara iyileşmesi, uçuk tedavisi, böcek ısırıkları ve hazımsızlık gibi birçok sağlık sorununa karşı oldukça etkilidir. Reflü, gastrit, bulantı gibi mide rahatsızlıklarını azaltır. Yüksek ateş, grip, nezle, balgam, soğuk algınlığı, nefes darlığı gibi sorunların oluşmasına engeller. Vücuttaki toksinleri ter yoluyla atabilmeyi sağlar. Uçuk, egzama ve mantar gibi ciddi cilt rahatsızlıkları üzerinde faydalıdır.

ADAÇAYI

adacayi.jpg

Kış mevsiminin en sevilen bitki çayı olan Adaçayı, ferahlatıcı bir özelliğe sahiptir. Asırlardır tıbbi anlamda kullanılan Adaçayı, ağız sağlığını iyileştirme, menopoz semptomlarını bastırma, kan şekeri ve kolesterolü düşürme gibi etkilerinin yanı sıra beyin fonksiyonlarını geliştirme gibi çok fazla faydaya da sahiptir.

ALOE VERA

yeni-proje-1-002.jpg

Bu bitkinin en önemli ve en bilinen özelliği iyileştirici özelliğidir. Aloe Vera içindeki jelimsi sıvıyla cilt için tam bir kurtarıcıdır. Aloe vera, bağışıklık sistemini etkileyen maddelerle savaşmaya yardımcı olan zengin bir antioksidan ve antibakteriyel kaynağıdır. Bu durum vücuttaki stresi azaltarak, yara iyileşmesini sağlayarak, cildi yumuşatarak, diyabet, kalp hastalığı ve hatta kanser gibi kronik durumların riskini azaltmada etkili olmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN