Benekli diye kimse almak istemiyor! Faydasını duyan kapışacak: Kıymeti pek bilinmiyor

Benekli diye kimse almak istemiyor! Faydasını duyan kapışacak: Kıymeti pek bilinmiyor

Benekli diye kimse satın almak istemiyor ama faydasını duyan pazarlarda, marketlerde onu arayacak! Kıymeti pek bilinmiyor! İşte benekli muzun faydaları...

Uzmanlar, yüksek potasyum içeriği, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelmesi ve zengin vitamin-mineral yapısıyla bilinen muzun, vücuda birçok yarar sağladığını belirtiyor.

Sağlıklı bir potasyum kaynağı olan muz, tansiyonu dengeleyerek, kalp aritmilerini önleyerek ve kas zayıflığını azaltarak sağlık için önemli faydalar sunar. Ayrıca, kemik sağlığını destekleyen uzmanlar, “Güçlü bir iskelet sistemi sadece kalsiyum ve D vitaminine bağlı değildir. Potasyum, sağlam kemik yapısı için de gereklidir. Potasyum açısından zengin olan muz, kemiklerin güçlenmesine katkıda bulunur” ifadelerini kullanıyor.

STRESE KARŞI DOĞAL ÇÖZÜM: MUZ

Benekli muz daha faydalıymış! - Sağlık Haberleri

Uzmanlar, muzu “mutluluk meyvesi” olarak nitelendirerek, stresle başa çıkmada etkili olduğunu belirtiyor. Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu vurgulayan uzmanlar, yoğun iş günlerinde aç karna evden çıkmak yerine pratik olarak tüketilebilecek bir muzun, daha keyifli ve stressiz bir gün geçirmeye yardımcı olacağını ifade ediyor.

Sabah ve öğle arasında tüketilecek bir adet yerli muzun, yorgunluk ve stresi azaltacağını belirten uzmanlar, lif açısından zengin olan muzun, bağırsak fonksiyonlarını dengeleyerek kabızlığa ve ishale iyi geldiğini de ekliyor. Muz ayrıca, bağırsakların probiyotik gücünü artırarak bağışıklık sistemine destek olur.

BENEKLİ MUZLARIN ANTİOKSİDAN ETKİSİ

Uzmanlar, kabuğu benekli ve fazla olgunlaşmış muzların antioksidan etkisi ile kansere karşı koruyucu olduğunu vurguluyor. “Benekli muzlar, antioksidan ve antikanserojen maddeler açısından zengindir. Ne kadar benek, o kadar yüksek koruyucu etki” şeklinde konuşan uzmanlar, bu tür muzların sağlık açısından değerli olduğunu belirtiyor.

MUZ TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Çürük sandığınız kararmış muzların bilinmeyen 5 faydası

Muzun sağlık yararlarının yanı sıra bazı durumlarda dikkatli tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, şu bilgileri paylaşıyor: “Muzun kalori ve karbonhidrat oranı yüksektir. Glisemik yük bakımından dikkat edilmesi gereken bir besindir. Özellikle kilo sorunu olanlar, diyabet hastaları ve böbrek yetmezliği olanlar muz tüketiminde porsiyon kontrolüne dikkat etmeli ve muzu protein kaynağı ile birlikte tüketmelidir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN