Avrupa'ya gitmek isteyenlere bir ülke daha kapılarını açtı! 1 ayda oturum izni veriyor: Oraya resmen akın var

Avrupa'ya gitmek isteyenlere bir ülke daha kapılarını açtı! 1 ayda oturum izni veriyor: Oraya resmen akın var

Avrupa’ya gitmek isteyenler için bir ülke daha seçenekler arasında boy göstermeye başladı. Üstelik bu ülkede oturum izni almak da oldukça basit. İşte konuya ilişkin detaylar…

Avrupa'da yeni bir yaşam arayışında olanlar için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Kuzey Makedonya, Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı sunarak Avrupa'da keşfedilmemiş yeni fırsatlar sunmaya başladı. Bu yenilik, hem kültürel geziler hem de iş amaçlı seyahatler için önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor.

yeni-proje-18.jpg

1 AYDAN KISA SÜREDE OTURUM İZNİ

Makedonyadayasam.com'un aktardığı bilgilere göre, Kuzey Makedonya'ya yatırım yapmak isteyen girişimciler için oturum izni süreci oldukça hızlı ilerliyor. Şirket kuruluşunun ardından yapılan oturum izni başvuruları, ortalama 1 ay içinde sonuçlanıyor. Bu vergi avantajları nedeniyle birçok yatırımcıyı ülkeye çekiyor.

yeni-proje-19.jpg

AB ÜYELİĞİ YOLUNDA HIZLA İLERLİYOR

Kuzey Makedonya, Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde önemli adımlar atıyor. Ülkede şu an 1000'den fazla Türk şirketi bulunuyor, bu da ülkenin ekonomik entegrasyonuna katkıda bulunuyor.

KUZEY MAKEDONYA HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Kuzey Makedonya, resmî adıyla Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Balkanlar'da denize kıyısı olmayan bir ülkedir. 1991 yılında Yugoslavya'dan bağımsızlığını ilan eden ülke, kuzeyde Sırbistan ve Kosova, batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan ve doğuda Bulgaristan ile komşudur. Ülkenin kuzey kısmı Makedonya ismini taşıyor.

yeni-proje-20.jpg

TÜRKİYE'DEN KUZEY MAKEDONYA'YA SEYAHAT

Kuzey Makedonya'ya yapılacak 90 güne kadar olan seyahatlerde Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaf tutuluyor. Ancak öğrenim ve çalışma amaçlı gelecek kişiler için vize uygulaması geçerli.

yeni-proje-21.jpg

KUZEY MAKEDONYA'DAKİ TÜRK TOPLULUĞU

Kuzey Makedonya'da yaşayan Türk nüfusu 2021 verilerine göre 70 bin 961 olarak tespit edilmiştir. Ülkenin toplam nüfusu ise 1 milyon 836 bin 713 kişidir. Türkler, Kuzey Makedonya'nın %3,86'sını oluşturuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN