Arabanız toz tutuyorsa bunu yapın, sürekli yıkatmaktan kurtulun! Oto yıkamacılar bu sırrı bilmenizi istemiyor

Arabanız toz tutuyorsa bunu yapın, sürekli yıkatmaktan kurtulun! Oto yıkamacılar bu sırrı bilmenizi istemiyor

Arabalarınızı devamlı yıkamaktan sıkıldıysanız bu yönteme bayılacaksınız! Oto yıkamacıların bilmenizi istemediği sır! Bu yöntemle arabanızın tozlanması uzun zaman alacak. İşte arabanın tozlanmasını önlemenin yöntemi...

Aracınızın sürekli toz tutması sizi rahatsız ediyorsa ve sürekli oto yıkamacıya gitmekten sıkıldıysanız, evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir çözüm var! Toz tutmayan sprey ile aracınızın tozlanmasını engelleyebilir ve sık sık yıkamaktan kurtulabilirsiniz. İşte ev yapımı toz tutmayan sprey tarifi...

TOZ TUTMAYAN SPREY İÇİN MALZEMELER

- 1 su bardağı damıtılmış su,
- ¼ su bardağı beyaz sirke,
- 1 çay kaşığı zeytinyağı,
- 10 damla esansiyel yağ (isteğe bağlı, tercihen limon veya lavanta yağı),
- 1 tatlı kaşığı bulaşık deterjanı.

Toz tutmayan sprey yapımı için öncelikle bir sprey şişesi hazırlayın. Ardından, su bardağı damıtılmış suyu şişeye ekleyin. Üzerine beyaz sirkeyi, zeytinyağını, esansiyel yağları ve bulaşık deterjanını ilave edin.

Şişenin kapağını sıkıca kapatın ve tüm malzemelerin birbirine karışması için iyice çalkalayın. Malzemelerin homojen bir şekilde karıştığından emin olduktan sonra toz tutmayan spreyiniz hazır!

Toz tutmayan spreyi kullanmak da oldukça kolay. Ev temizliği rutininizde aracınızın üzerinde oluşan tozları alırken, hazırladığınız spreyi aracınızın dış yüzeylerine püskürtün. Daha sonra mikrofiber bir bez yardımıyla aracınızın yüzeylerini silin.

Her kullanımdan önce sprey şişesini iyice çalkalamayı unutmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN