Zaten meşhurdu, şimdi duymayan kalmadı! Her yerden yemek için geliyorlar: Türk lezzeti dünyanın en iyileri listesine girdi

Zaten meşhurdu, şimdi duymayan kalmadı! Her yerden yemek için geliyorlar: Türk lezzeti dünyanın en iyileri listesine girdi

O lezzet zaten meşhurdu, şimdi ise duymayanı kalmadı! Her yerden bunu yemek için geliyorlar! Türk lezzeti, dünyanın en iyileri arasına girmeyi başardı...

Gastronomi dünyasının saygın kaynaklarından biri olan Hırvatistan merkezli "TasteAtlas" platformu, "dünyanın en iyi 100 kurabiyesi" listesine İzmir bombasını da dahil etti.

İZMİR BOMBASININ TARİHİ VE ÖZELLİKLERİ

MasterChef İZMİR BOMBA tarifi! Orijinal akışkan İzmir bombası nasıl yapılır? İşte malzemeleri

İzmir bombasının kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Osmanlı mutfağında "Murabbalı mecidiye" adıyla bilinen kayısı marmelatlı kurabiyenin çikolata dolgusuyla modernize edilerek günümüzdeki halini aldığı düşünülüyor. İzmir bombası, ince yapılı çıtır hamurun içine akışkan çikolata doldurularak pişiriliyor ve yoğun tadıyla dikkat çekiyor.

SOSYAL MEDYADA YAYGINLAŞMA

İzmir Bombası Nasıl Yapılır? Tatlı Severlere Evde İzmir Bombası Tarifi... - Yemek Tarifleri

Son yıllarda İzmir bombası, sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolar sayesinde daha da popüler hale geldi. Sosyal medya platformlarında geniş bir kitleye ulaşan bu lezzet, hem yerel hem de uluslararası gastronomi tutkunlarının ilgisini çekiyor.

İzmir bombası, hem kent sakinleri hem de şehri ziyaret eden tatlıseverler tarafından büyük ilgi görüyor. İzmir'deki işletmenin sahibi Veysi Çelebi, "Çikolatayı biz özel işliyoruz, piyasada olmayan bir çikolatadır. Isırıyorsun çikolata akmaya başlıyor, çok akışkan olması lezzetli hale getiriyor. Bir de ince hamuru, çıtır. Bütün müşterimiz bunu merak ediyor, 'sır' diyorum ben de" diye ekledi.

ÇEŞİT ÇEŞİT İZMİR BOMBASI

İzmir Bombası Tarifi - Nasıl Yapılır - Tatlı Yemek

En popüler çeşidi çikolatalı olan İzmir bombasının, antep fıstıklı, yer fıstıklı, tahinli, vişneli, karamelli, Hindistan cevizli ve beyaz çikolatalı çeşitleri de mevcut. Bu çeşitlilik, tatlıseverlerin damak zevkine hitap etmeyi başarıyor.

SOSYAL MEDYA VE ULUSLARARASI TANITIM

İzmir bombası, sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolar sayesinde geniş kitlelere ulaşarak uluslararası bir lezzet haline geldi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Betül Öztürk, İzmir bombasının dünyanın en iyi 100 kurabiye sıralamasında 14. sırada yer aldığını ve İzmir mutfağının uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN