Zamlı emekli maaşları için nabız tutuldu! O tarihte açıklanıyor: AK Partili isim duyurdu, işte beklenen rakam

Zamlı emekli maaşları için nabız tutuldu! O tarihte açıklanıyor: AK Partili isim duyurdu, işte beklenen rakam

Zamlı emekli maaşları için nabız tutuldu! Milyonlarca emekli merakla zammı bekliyor! Peki ne zaman açıklanacak? AK Partili isim duyurdu! İşte beklenen rakam...

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, sahipsiz hayvanlarla ilgili kanun teklifi hakkında düzenlediği basın toplantısında, en düşük emekli maaşlarına ilişkin sorulara yanıt verdi. Güler, bu konuda yürütülen çalışmaların önümüzdeki hafta başında açıklanacağını belirtti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM YAPILACAK MI?

AK Parti'li Güler: Çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesine yönelik çalışma başlatıldı - Politika Haberleri

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı en düşük emekli maaşlarına yapılacak düzenlemelerde. Şu an için en düşük emekli maaşının ne kadar artırılacağı ve zamlı maaşların bu aya yetişip yetişmeyeceği merak konusu. SSK emeklileri, ayın 17’si itibarıyla maaşlarını almaya başlayacak. Zamlı maaşların bu ayki ödeme takvimine yansıması bekleniyor.

HÜKÜMETTEN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ARTIŞ HAZIRLIĞI

Sarayda kritik zirve: En düşük emekli maaşının 12 bin TL'ye yükseltilmesi gündemde, başka zam olur mu? - Medyascope

Hükümet, en düşük emekli maaşının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, en düşük emekli maaşının 12 bin TL ile 12 bin 500 TL arasında bir rakama yükseltilmesini beklediklerini belirtti. Ancak ideal rakamın 15 bin TL olması gerektiğini ve asgari ücretle en düşük emekli maaşı arasındaki farkın kapanmasının önemine vurgu yaptı.

SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Şu an için tüm emeklilere seyyanen zam yapılması planlanmıyor. Bayram, en düşük emekli maaşı alan kesimin enflasyon karşısında en fazla etkilenen grup olduğunu ve bu nedenle sadece bu kesime yönelik bir çalışma yapıldığını belirtti.

EK ZAM BU AYKİ MAAŞLARA YANSIR MI?

Emekli maaşı ödeme tarihleri 2024 (SSK, Bağ-Kur): Nisan ayı emekli maaşları ne zaman yatacak? - Ekonomi Haberleri

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen tasarruf ve verimlilik paketi kapsamında, ek zam önerisi tasarıya eklenebilir. Eğer ödemeler bu aya yetişmezse, gelecek ay maaş farkıyla birlikte yansıtılması planlanıyor.

BU YIL EMEKLİ OLMAK AVANTAJLI MI?

Bayram, 2008’den sonra aylık bağlanma oranları ve emeklilik hesaplama yöntemlerinin değiştiğini belirtti. Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde, emeklilik maaşlarının daha yüksek bağlandığını söyleyen Bayram, 2024’te emekli olanların daha avantajlı olacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN