Yılın ilk karpuzu satışa çıktı! Kilo fiyatını duyan kabuğunu bile atamayacak: Pazarcılar canı çekene dilim dilim satıyor

Yılın ilk karpuzu satışa çıktı! Kilo fiyatını duyan kabuğunu bile atamayacak: Pazarcılar canı çekene dilim dilim satıyor

Bilecik Hürriyet Mahallesi’nde kurulan kapalı pazarda yılın ilk karpuzu satışa çıktı. 2024’ün ilk karpuzu tezgahlarda yerini alırken, yükselen fiyattan dolayı pazarcılar canı çekene dilim dilim satar hale geldi. İşte yılın ilk karpuzunun fiyatı…

Yılın ilk karpuzu Bilecik’te kurulan kapalı halk pazarında satışa çıktı. Kilosu 50 lira olan karpuzu alamayan vatandaş tepki gösterince, pazarcı Kadir Demirbaş, müşteri talebini karşılamak için karpuzları dilim dilim satmak zorunda kaldı.

KARPUZUN KİLOSU 50 LİRA OLDU

Yılın ilk karpuzunun kilosu 50 lira olurken, tüketiciler 300-400 lirayı vermekte zorlandı. Fiyatlardaki yükseklik karşısında gelen talepler ve isyanın ardından ise Kadir Demirbaş, karpuzları uygun ölçülerde dilimleyip streç filmle sararak, dilimi 70 liradan satmaya başladı.

yilin-ilk-karpuzu.jpg

Pazarda genel olarak taleplerin düşük olduğunu söyleyen Demirbaş, "Pazar eskisi gibi dolmuyor. Başta karpuz olmak üzere yaz meyveleri sezonu pahalı bir giriş yaptı. Bu nedenle karpuzları dilimleyip satışa sunmaya karar verdik" dedi.

Bu sayede tüketiciler istedikleri ölçü ve miktarda karpuz alarak, meyve fiyatlarındaki yüksekliği de alternatif bir çözül yolu getirmiş oldular.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN