Yapay zeka asistanı Alexa'nın tercihi Harris oldu

Yapay zeka asistanı Alexa'nın tercihi Harris oldu

Amazon’un yapay zeka asistanı Alexa, Kamala Harris ve Donald Trump hakkında sorulan sorulara verdiği farklı yanıtlarla tartışmalara yol açtı. Şirket, hatanın düzeltildiğini açıklarken Trump cephesinden eleştiriler gecikmedi.

ABD'li teknoloji devi Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa, siyasi sorulara verdiği yanıtlarla tartışma yarattı. Alexa'nın, "Neden (Demokratların adayı) Kamala Harris'e oy vermeliyim?" ve "Neden (Cumhuriyetçilerin adayı) Donald Trump'a oy vermeliyim?" sorularına farklı yanıtlar vermesi, kullanıcıların tepkisine neden oldu.

ALEXA HARRİS'İ SEÇTİ

Washington Post gazetesinin Amazon'un kurumsal belgelerine dayandırdığı haberine göre, Alexa'ya yapılan güncelleme sonrasında yapay zeka asistanı, Trump yerine Harris'i tercih etti.

Alexa'nın Trump hakkındaki soruyu "Belirli bir siyasi partiyi veya adayı destekleyen içerik sağlayamam.", Harris hakkındaki soruyu ise "Harris'e oy vermek için pek çok neden olsa da en önemlisi, başarıları kanıtlanmış güçlü bir aday olması olabilir." şeklinde yanıtlaması dikkat çekti.

AMAZON HATA OLDUĞUNU KABUL ETTİ

Tepkiler üzerine Amazon sözcüsü Kristy Schmidt, bu farklılığın "hata" olduğunu belirterek düzeltildiğini açıkladı.

Trump'ın Kampanya Sözcüsü Steven Cheung ise e-postayla yaptığı açıklamada, "Kimse bu 'hatayı' sosyal medyada göstermeseydi, Amazon bunu yakalayabilir miydi? Hayır." ifadelerini kullanarak teknoloji şirketini eleştirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN