‘Vira Bismillah’ dedi ağları saldı! Deniz bereketini yağdırdı! Ne hamsi ne de çinekop, tezgahta herkes onu görecek

‘Vira Bismillah’ dedi ağları saldı! Deniz bereketini yağdırdı! Ne hamsi ne de çinekop, tezgahta herkes onu görecek

Karadeniz'de balık sezonu hızlı başladı. Vira Bismillah diyerek ağları denizle buluşturan balıkçılar bu yıl denizin bereketini de aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 15 - 31 Ağustos tarihleri arasında kıyı balıkçılarına izin çıktı. Denize açılan balıkçılar ise yılın bereketini o üründe buldu.

Balık avcılarını sevindirecek karar Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. 15 - 31 Ağustos tarihleri arasında kıyı balıkçılarının palamut avcılığına izin verilmesi ile birlikte balıkçılar denize açılarak palamut avlamaya başladı.

PALAMUT BEREKETİ YAŞANIYOR

Tezgahlarda yerine almaya başlayan palamutlar vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Geçtiğimiz yıl palamut bulmakta zorlanan balıkçılar bu yıl palamutların erken görünmesi ile birlikte mutlu olduklarını söyledi. Balıkçılık yapan Cem Yazıcı, Bu yıl palamut avcılığının iyi bir sezon geçirdiğini aktararak geçtiğimiz yılın aynı dönemlerine oranla ürünün bol olduğuna değindi.

Karadeniz'de palamut bereketi: 3 tanesi 100 TL - Son Haberler - Milliyet

Esnaf Ahmet Çoğalmış, “Bu yıl olta balıkçılığı erken başladı ve iyi gidiyor. Bundan sonra da bu sezonun iyi geçmesini bekliyoruz” sözlerini dile getirdi. Bu yıl verimli bir av sezonu geçirmeyi beklediklerini ifade eden balıkçılar Karadeniz'in bolluğundan yararlanarak başarılı bir dönem geçirmeyi umut ettiklerini aktardı.

PALAMUTUN FAYDALARI NELERDİR?

Lezzetli balık çeşitleri arasında yer alan palamut sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Uzmanlar kış aylarında bol miktarda tüketilmesini tavsiye ederken özellikle balığın siyah kısımlarının çok yararlı olduğu aktarıldı. Diğer balık türlerine oranla temizlemesi ve pişirilmesi daha pratik olan palamut balığı ister fırında ister tavada rahatlıkla pişirilebiliyor.

Karadeniz'de palamut bereketi sürecek

Bunun yanı sıra düşük kalorili protein kaynağı olarak görülen palamut kilo kontrolünü de desteklemektedir. İçerisinde bulunan yüksek protein, kas gelişimini teşvik ederken vücut dokularının yenilenmesine de yardımcı olmaktadır. Sağlıklı ya senin beyin fonksiyonlarını desteklerken konsantrasyonunu da arttırır. Palamudun selenyum içeriği bağışıklık sistemini güçlendirmeye destek oluyor.

OMEGA 3 KAYNAĞI

Balık içerisinde bulunan Omega 3 yağ asitleri son derece zengindir. Bu oran palamut da daha fazla görülmektedir. Omega 3 kalp sağlığını desteklerken düzenli palamut tüketimi de kalp sağlığını korumaya destek oluyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu protein, B12 vitamini, A vitamini ve demir gibi besin ögelerine sahip olan palamut, D vitamini kaynağı olması ile birlikte kemik sağlığını destekleyip kalsiyum ile fosforun emilimini arttırmaktadır.

Karadeniz'de palamut bereketi: 3 tanesi 100 TL - Son dakika ekonomi haberleri

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

İçerisinde bulunan E vitamini cildi zararlı maddelerden korurken hücrelerin yenilenmesine de destek olmaktadır. Antioksidanlar özellikle cilt yaşlanmasını yavaşlatırken cildin daha genç görünmesini sağlamaktadır.

Saç sağlığını destekleyen palamut dökülme probleminin önüne geçerken saç tellerini güçlendirip parlak ve canlı görünüm sağlar. Cildinizde oluşabilecek nem kaybını önleyen palamut kuru ciltlerin bir numaralı kurtarıcısıdır. Cildin esnekliğini arttıran akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının da önüne geçmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN