Velileri kızdıracak yeni karar! Herkese geçmiş olsun, okullarda artık kaldırıyor

Velileri kızdıracak yeni karar! Herkese geçmiş olsun, okullarda artık kaldırıyor

Veliler bu karara çok kızacak! Herkese geçmiş olsun, artık okullarda onlar olmayacak, tamamen kaldırılıyor! İşte ayrıntılar...

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, kamu kurumlarında uygulamaya konulan İşgücü Uyum Programı (İUP) geniş tartışmalara neden oldu. Tasarruf tedbirleri kapsamında yürürlüğe giren bu yeni program, özellikle okullarda temizlik personeli istihdam edilmemesi ve diğer kamusal hizmetlerde yaşanacak aksaklıklar nedeniyle, öğrenci, veli ve eğitim çalışanlarının tepkisini çekiyor.

Birgün'ün haberine göre, kamuda esnek ve güvencesiz çalışma şartları giderek yaygınlaşıyor. Önceki dönemlerde kullanılan Toplum Yararına Program (TYP) uygulaması kaldırılırken, yerine getirilen İşgücü Uyum Programı, önceki düzenlemelerden daha ağır koşullar içeriyor.

İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI (İUP) NEDİR?

Temizlik Görevlisi Haberleri - Son Dakika Yeni Temizlik Görevlisi Gelişmeleri

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından geliştirilen ve kamu kurumlarıyla iş birliği içinde yürütülen İUP, kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak için düşük maliyetli iş gücü kullanmayı hedefliyor. Bu program çerçevesinde, temizlikten bakım onarıma, yaşlı ve engelli bakımından çocuk bakımına kadar birçok kamusal hizmet, İUP kapsamında çalıştırılacak personel ile yürütülecek. Ayrıca, tarımsal üretim, ağaçlandırma çalışmaları ve spor-kültür etkinlikleri gibi kamu yararına olan faaliyetlerde de bu program kapsamında iş gücü kullanılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN