Ürpertici hapishaneye 2 bin çete üyesi daha sevk edildi: Mahkumlara sadece 'yaşamak' serbest

Ürpertici hapishaneye 2 bin çete üyesi daha sevk edildi: Mahkumlara sadece 'yaşamak' serbest

El Salvador'daki Mega Hapishane'nin yeni görüntüleri yayınladı ve hapishanede mahkumların oturacak yerinin dahi olmadığı görüldü. 2 bin tutuklunun daha sevk edildiği hapishaneye ilişkin konuşan El Salvador lideri Nayib Bukele, "Dünyanın en çok eleştirilen hapishanesinde yaşayan çete üyesi sayısı 4 bine ulaştı" dedi ve uygulamada kararlı olduğunun sinyalini verdi.

El Salvador, en yüksek cinayet oranına sahip Latin Amerika ülkelerinden biri. İşlenen suçlarla gündemden düşmeyen ülke bu kez insanlık dışı şartlara sahip olan hapishanesiyle adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde yüzlerce tutuklunun yalnızca iç çamaşırıyla bırakılmış ve elleri ile ayaklarının zincirlenmiş hali tüyler ürpertmişti. Çıplak ve bağlı mahkumların art arda dizilmiş halde başlarını birbirinin sırtına yaslayarak sıraya girdikleri anlara dair fotoğraflar tüm dünyada yankılanmıştı.

'25 ŞUBAT'I SIFIR CİNAYETLE KAPATTIK'

Dünyanın en tehlikeli çetelerine üye oldukları belirtilen bu mahkumlar, Mart ayında açılan Mega Hapishane'ye getirildi. Ancak hapishanede duvardan ve metal yığınlardan başka hiçbir şey bulunmuyor. Çetelere karşı savaş açtığını ilan eden El Salvador lideri Nayib Bukele, sosyal medya hesabından "25 Şubat gününü tüm ülkede sıfır cinayetle kapattığımızı doğrulayabiliriz. Tanrı'ya şükür" mesajını paylaştı.

es2.jpg

'ÇETE ÜYESİ SAYISI 4 BİNE ULAŞTI'

Bukele, "Bugün yeni bir icraat gerçekleştiriyor ve 2 bin kişilik ikinci çete grubunu Terörle Mücadele Merkezi'ne (CECOT) sevk ettik. Böylece dünyanın en çok eleştirilen hapishanesinde yaşayan çete üyesi sayısı 4 bine ulaştı" ifadesini kullandı. Bukele'nin paylaştığı videoda, çete mensuplarının yoğun güvenlik önlemleri altında kısa şortlu, dövmeli vücutlu ve çıplak ayaklarıyla hapishaneye taşındığı anlar gösteriliyor.

HALK OHAL'DEN MEMNUN

Amerikan Merkez Üniversitesinin Ekim 2022'de yayımladığı bir ankete göre, El Salvadorluların yüzde 75,9'u hükümetin olağanüstü hal (OHAL) kararını yerinde buluyor ve Bukele politikalarının suç oranlarını azalttığını düşünüyor.

Bukele, 24 Kasım 2022'deki konuşmasında, OHAL kapsamında mart ayından bu yana 60 binden fazla kişinin tutuklandığına işaret etmiş, bu tür önlemlerin cinayetle suçlanan bazı çete mensuplarının arandığı Comasagua kentinde de işe yaradığını söylemişti. El Salvador'da alınan sıkı önlemlerin ardından 2022'nin Ocak-Ekim döneminde işlenen cinayet sayısının 2021'in aynı dönemine göre yüzde 38 azaldığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN