Ünlü hamburger zinciri can aldı! Onlarca kişi hastanede: Herkes Köfteci Yusuf’u konuşuyordu ama...

Ünlü hamburger zinciri can aldı! Onlarca kişi hastanede: Herkes Köfteci Yusuf’u konuşuyordu ama...

Çoğu kişi günümüzde dışarıdan yemek söyleyip tüketmekte. Özellikle son günlerde Köfteci Yusuf ile ilgili çıkan domuz iddiaları gündeem bomba gibi düşerken vatandaşlar tüm yemek zincirlerini sorgulamaya başladı. ABD'den gelen haber ise herkesi korkuttu. Ünlü hamburger zinciri can aldı! ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin yayınladığı son rapor milyonlarca kişinin yüreğini ağzına getirdi. Onlarca kişi hastanede, sakın bu hamburgerleri yemeyin. İşte detaylar haberimizde...

Son günlerde Köfteci Yusuf ile ilgili ortaya atılan 'Domuz' kullanma iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Vatandaşlar artık dışarıdan yemek söylerken daha dikkatli olurken ABD'den gelen son haberler herkesi şoke etti. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, McDonald's'ın quarter pounder hamburgerleriyle bağlantılı E. coli salgınını rapor etti. Yayımlanan rapor sonrası tüm ülke ayağa kalktı. Ünlü hamburger zinciri can aldı! Onlarca kişi hastanede. Bu hamburgerleri yerken 2 defa daha düşünün.

ÜNLÜ HAMBURGER ZİNCİRİ CAN ALDI! ONLARCA KİŞİ HASTANELERDE

McDonald's hisseleri, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin şirketin quarter pounder burgerlerinin bazı eyaletlerde E. coli salgınıyla bağlantılı olduğunu ve hastalıkların çoğunun Colorado ve Nebraska'da görüldüğünü açıklamasının ardından Salı günü mesai sonrası işlemlerde yüzde 10'a varan oranda değer kaybetti.

yeni-proje-2024-10-23t140321-629.jpg

Yahoo Finance'da yer alan habere göre, CDC web sitesinde "Bu hızlı ilerleyen bir salgın soruşturmasıdır" diye yazdı. Açıklamanın devamında "Hasta insanların çoğu McDonald's'tan Quarter Pounder hamburger yediklerini bildiriyor ve araştırmacılar hangi gıda bileşeninin kontamine olduğunu doğrulamak için hızla çalışıyor" denildi. Ajans, salgın nedeniyle bir kişinin öldüğünü ve 10 eyalette 10 hastaneye yatışın rapor edildiğini söyledi.

TÜM DAĞITIMLARI DURDURULDU

McDonald's'ın Salı akşamı web sitesinde paylaştığı dahili bir notta, McDonald's'ın Kuzey Amerika tedarik zinciri şefi Cesar Piña, şirketin "hızlı ve kararlı bir şekilde harekete geçtiğini" söyledi ve soruşturmadan elde edilen ilk bulguların "hastalıkların bir alt kümesinin Quarter Pounder'da kullanılan ve üç dağıtım merkezine hizmet veren tek bir tedarikçi tarafından tedarik edilen şerit soğanlarla bağlantılı olabileceğini gösterdiğini" belirtti.

yeni-proje-2024-10-23t140335-684.jpg

Piña "Sonuç olarak ve güvenlik protokollerimiz doğrultusunda, tüm yerel restoranlara bu ürünü tedariklerinden çıkarmaları talimatı verildi ve tüm dilimlenmiş soğanların dağıtımını durdurduk" ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN