Türklere en kolay vize veren Avrupa ülkeleri! Ret almanız imkansız

Türklere en kolay vize veren Avrupa ülkeleri! Ret almanız imkansız

Türkiye’de Schengen vizesi reddi oranı oldukça yüksek, yaklaşık dokuz katı fazla. İşte Türklere en kolay vize veren ülkeler…

Türkiye’deki vize reddi oranı yüzde 25,2 iken, Kosova’da bu oran yüzde 13,3 olarak belirlendi. Çin vatandaşlarının vize reddi oranı ise oldukça düşük seviyede, sadece yüzde 2,8. Hintlilerin vize reddi oranı ise yüzde 10,5 olarak kaydedil. Belarus vatandaşları, Ukrayna savaşı nedeniyle eleştirilse de, sadece yüzde 0,3’lük bir reddi oranına sahip.

img-9198.jpeg

Avusturya’ya yapılan vize başvurularında ret oranlarının arttığı dikkat çekiyor. Hintlilerin vize başvurularının yüzde 19,2’si, Türkiye’den yapılan başvuruların yüzde 17,7’si ve Çinlilerin yüzde 8,3’ü reddedildi. Almanya, Türkiye vatandaşlarına en çok vize reddi veren Avrupa ülkesi konumunda. Türkiye’den Almanya’ya yapılan 253 bin vize başvurusunun yüzde 26,1’i reddediliyor.

Almanya, Türkiye vatandaşlarının yüzde 26’sından fazlasının başvurusunu reddederken, ikinci sırada en çok Kosovalıların vizelerine ret veriyor. Kosova’da vize reddi oranı yüzde 13,3’tür. Hintlerin vize reddi oranı yüzde 10,5, Çinlilerin ise yüzde 2,8 olarak belirlendi. Avusturya’ya yapılan vize başvurularında da artış gözlemlenirken, ret oranlarında yükselme yaşandı.

İzlanda, İsviçre ve Letonya, geçen yıl en az vize reddi veren ülkeler arasında yer almakta. İzlanda’da ret oranı yüzde 2,2, İsviçre’de yüzde 10,7 ve Letonya’da yüzde 11,7 olarak kaydedildi. İzlanda, en kolay Schengen vizesi alınacak ülke olarak belirlendi. Almanya ve Fransa, vize reddinde öne çıkan ülkeler arasında yer almakta.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN