Türkiye'ye akın var! Ne Çinliler ne Ruslar, sınır kapılarında kuyruk oldular

Türkiye'ye akın var! Ne Çinliler ne Ruslar, sınır kapılarında kuyruk oldular

Türkiye sınır kapıları yine insanlarla doldu. Bu defa gelenler ne Çinliler ne de Ruslar. Sınır kapılarında mesai sürerken yurda girişlerin yoğunluğu her geçen gün artıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Yıllık tatillerini yapmak için yaşadıkları ülkelerden yola çıkan gurbetçiler, yoğun olarak yurda gelmeye devam ediyor. Kapıkule Sınır Kapısı'nda zaman zaman yoğunluk yaşanırken polisler ve gümrük personelleri, işlemlerin hızlıca halledilmesi için yoğun mesai harcıyorlar. Öyle ki sınır kapısı girişindeki 12 peronda il Emniyet Müdürlüğü ekipleri görev yapıyor. Öte yandan her peronda 2 polis memuru işlemlerin daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için çalışıyor. Gümrük personelleri ise gümrük muayene işlemlerini yapıyor.

yeni-proje-9.jpg

KAPUKEL’DE YOĞUNLUK BİTMİYOR

Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun, memleketlerine dönen gurbetçilerle sohbet ederek trafikte dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bazı gurbetçiler muhabirlerin sorularını yanıtlarken Almanya’dan gelen Mustafa Turgut, yıllık iznini Türkiye’de geçirmek için geldiğini ifade etti. Turgut, "Vatanımıza, toprağımıza kavuştuk. Yolculuk çok zor geçti. Sırbistan'da 6-7 saat güneşin altında çok bekledik. Vatanımıza geldiğimiz için çok mutluyuz." dedi.

Belçika'dan gelen Adalet Bitiş de Sırbistan, Macaristan ve Bulgaristan'daki sınır kapılarının yavaş çalıştığını, 13 saat beklediklerini anlattı.

yeni-proje-10.jpg

TATİLLERİNİ DEĞERLENDİRMEK İÇİN GELİYORLAR

Almanya'da yaşayan Abdullah Çalışkan ise yol yorgunluğunun sınırda Türk bayrağını görünce bittiğini dile getirdi.

Kapıkule'de işlemlerin hızlı şekilde gerçekleştiğini ifade eden Çalışkan, "Buradan akraba ziyareti için memleketime gideceğim daha sonra da tatilimize Fethiye'de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN