Türkiye'nin en fazla kredi kullanan illeri! Türk Bankalar Birliği açıkladı: İşte o 4 şehir

Türkiye'nin en fazla kredi kullanan illeri! Türk Bankalar Birliği açıkladı: İşte o 4 şehir

Artan fiyatlarla mücadele etmeye çalışan vatandaşlar kredi kartlarına yükleniyor. Bankaların kapısını çalan vatandaşlar artan faizlere rağmen kredi talebinde geri durmuyor. Türkiye'nin 81 ilini kapsayan araştırma doğrultusunda en fazla kredi kullanan iller belli oldu. İşte en çok kredi kullanan 4 şehir…

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verileri doğrultusunda ülke genelinde bireysel kredi veya kredi kartı borcu ödememiş gerçek sayısı yılın ilk 6 ayında 1 milyon 184 bin 260 kişiye ulaştı. Borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlar farklı bankalardan farklı kredilerin kapısını çalarken Türkiye'de en çok kredi kullanan illerde tek tek sıralandı. İşte en çok kredi kullanan 4 şehir…

İŞSİZLİKTE 1 NUMARA

Türkiye'deki işsizlik oranlarına baktığımızda ilk sırada yer alan şehir Samsun oldu. Karadeniz'de 17 il Arasında ilk sıraya yerleşen Samsun finansal veriler doğrultusunda Haziran ayı kamu ve özel bankalardan 127 milyon 478 bin TL'lik kredi kullandı.

BES birikimiyle kredi kullanma dönemi başladı

EN ÇOK HANGİ İLLER KREDİ KULLANDI?

  • Samsun’da 52,7 milyonu kamu 74,7’si özel banka olmak üzere toplam 127 milyon 478 bin TL kredi kullanıldı.
  • Samsun’un yanı sıra bölgedeki illerden Amasya’da 14,4’ü kamu 13,5’i özel banka olmak üzere 28 milyon 16 bin TL kredi kullanıldı.
  • Sinop’ta 7,2’si kamu 5,7’si özel banka olmak üzere toplam 13 milyon 16 bin TL kredi kullanıldı.
  • Tokat’ta 20,3’ü kamu 15,6’sı özel banka olmak üzere toplam 36 milyon 25 bin TL kredi kullanıldı.
  • Ordu’da 22,9 milyon TL kamu ve 25,05 milyon TL özel bankalardan olmak üzere toplam 48 milyon 32 bin TL kredi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN