Türkiye’nin dev şirketi dünya deviyle anlaştı! Uçak için ekran üretimi yapacak! Havacılık sektörü ondan sorulur

Türkiye’nin dev şirketi dünya deviyle anlaştı! Uçak için ekran üretimi yapacak! Havacılık sektörü ondan sorulur

Türkiye'nin önde gelen teknolojileri yaptığı anlaşmalarla adından söz ettiriyor. Küresel pazara açılan dev firma dünya deviyle anlaştı. Türk şirketlerinin pazar payı gitgide artıyor havacılık sektörünün nabzını tutuyor. Dev firma uçak içi ekran üretimi yapacak. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için ürettiği ekranlardaki başarısını havacılık sektörüne taşıyacak. Dünyadaki en büyük havayolu şirketlerinden biriyle anlaşmasını gerçekleştiren Vestel, uçak için ekran üretimi gerçekleştirecek. Türkiye'nin teknoloji devi bu hamle ile küresel pazarda havacılık sektöründe de lider konuma gelmeyi hedefliyor.

UÇAK İÇİ EKRAN ÜRETECEK

Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Transportation Fuarı’nda boy gösteren Vestel, mobilite sektörüne yönelik yazılım, ekran ve şarj çözümlerini tanıttı. Fuarda gazetecilerle bir araya gelen Vestel CEO'su Ergün Güler, TOGG projesi için elde edilen tecrübenin küresel havacılık markalarına aktarıldığını da söyledi. Güler, “Togg, bizim için önemli bir referans oldu. Artık Vestel ekranları hem yollarda hem de gökyüzünde olacak. Anlaştığımız havayolu, dünyanın en çok noktasına uçan şirketlerinden biri. Onların 300 uçaklık filosunun ekranlarını Vestel üretecek,” ifadelerini kullandı.

Vestel, Dünyanın En Büyük Havayolu Şirketi ile Uçak İçi Ekran Üretecek

Uçak içi eğlence sistemlerine yönelik üretimlerle sınırlı kalmayan Vestel, yeni havayolu şirketleri ile anlaşma sağladı. Güler, bu adımın bir ilk olduğunu belirterek büyük bir fırsat olduğunu vurguladı. Vestel'in havacılık sektöründe de güçlü bir oyuncu konumunda olacağını dile getiren Güler, küresel pazarda büyüme sağlanacağını altını çizdi.

8 DAKİKADA %80 ŞARJ

Vestel için önemli olan bir diğer hamle ise elektrikli araçlar için sağlanan şarj istasyonları olmaktadır. 720 kW kapasiteli şarj üniteleri ile dünyada seri üretim yapabilen üç firmadan biri olan Vestel, geliştirdikleri teknoloji ile araçları 8 dakikada %20'den %80'e şarj edebilmektedir. Başta İtalya olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden Güler, Ocak ayında piyasaya sürülecek olan 1000 kW kapasiteye sahip şarj ünitesi yapabilen iki firmadan biri olacağını da vurguladı.

Vestel, Dünyanın En Büyük Havayolu Şirketi ile Uçak İçi Ekran Üretecek

Elektrikli araçlar için anakart üretimi konusunda önemli adımlar atan Vestel Uluslararası bir marka ile anlaşma sağladığı. Vestel'in mobilite alanında büyümesini hızlandıracak yeni çalışmalar yapıldığını dile getiren Ergün Güler, elektrikli araçlarda sadece ekran teknolojileri ile sınırlı kalmadıklarını belirterek anakart üretiminde de lider bir konumda yer almayı hedeflediklerini söyledi.

KÜRESEL PİYASAYA AÇILIYOR

TOGG’un hem ortağı hem de tedarikçisi olan Vestel, sağladığı deneyimler ile birlikte dünya pazarında da adından söz ettiriyor. Tüketici elektroniği alanında 40 yıllık tecrübeye sahip olan Vestel, önümüzdeki 3 yıl içerisinde Vestel, mobilitenin piyasa değerinin milyar dolar seviyesine çıkaracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN