Türkiye'den komşuya yangın için yardım teklifi

Türkiye'den komşuya yangın için yardım teklifi

Türkiye, Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan ve Attiki bölgesinin geniş bir alanına yayılan orman yangınları nedeniyle komşu ülkeye yardım teklifinde bulundu.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Yunanistan'da yaşanan büyük orman yangınları nedeniyle Atina yönetimine Türkiye'nin yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi. İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yapılan bu teklif, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yunanistan ise Türkiye'nin bu jestini olumlu karşılayarak, teklifi değerlendireceklerini ve ihtiyaç duyulması halinde Türkiye'den destek isteyeceklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava'da başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle Attiki'nin çeşitli bölgelerine yayılmıştı. Yangın sebebiyle bölgede bulunan iki hastane tahliye edilmiş, bir itfaiyeci yangına müdahale sırasında yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yunanistanlı yetkililer gece boyunca süren müdahalelere rağmen yangının hızla yayıldığını ve Penteli Dağı'na ulaştığı ifade etmişti.

Dün öğleden sonra çıkan yangına bugün 500'den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, çok sayıda gönüllü, 17 yangın söndürme uçağı ve 15 helikopterin müdahale ettiği açıklanmış, çok sayıda evin zarar gördüğü yangında polis, çoğunluğu yaşlı ve uyarıları dikkate almayan 200'den fazla kişiyi tahliye etmişti.

Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, perşembe gününe kadar hava koşulları nedeniyle vatandaşları artan orman yangınları konusunda uyarmış, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias da ülkenin yarısının "kırmızı alarm" altında olacağını belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN