Türkiye ile Singapur arasındaki anlaşma Resmi Gazete'de

Türkiye ile Singapur arasındaki anlaşma Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan Türkiye ile Singapur arasındaki milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı.

19 Haziran 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Singapur Kızılhaç Derneği arasında imzalanan "Deprem Bölgesinde Kullanılacak İletişim Merkezlerinin İnşasının Finansmanına İlişkin Mutabakat Zaptı," Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

ÇALIŞMALAR HIZLANACAK, BİLGİ AKIŞI SAĞLANACAK

Anlaşmanın temel amacı, afet bölgelerinde halkın ve acil durum ekiplerinin etkin iletişim sağlayabilmesi için gerekli altyapıyı kurmak. Singapur Kızılhaç Derneği, bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde depremden etkilenen bölgelere iletişim merkezleri inşa edecek. Bu merkezler, acil durumlarda hayati önem taşıyan iletişim ihtiyacını karşılayarak, hem kurtarma çalışmalarını hızlandıracak hem de afetzedelere bilgi akışını sağlayacak.

İnşaat sürecinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından mali ve operasyonel açıdan yürütülmesi planlanırken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise tüm sürecin koordinatörlüğünü üstlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN