Türk Hava Kuvvetleri'nin 113. yılı gösteri uçuşuyla kutlandı

Türk Hava Kuvvetleri'nin 113. yılı gösteri uçuşuyla kutlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 113. yılı kapsamında İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde gösteri uçuşuyla kutlama etkinliği düzenledi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 113. yılı kapsamında Yeşilköy'deki İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde kutlama etkinliği düzenledi. Etkinlik saat 13.00'te Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu Bandosu'nun konseriyle başladı.

Konserde Türk havacılık tarihine önemli katkıları olan 60 uçak sergilendi. Ardından savaş pilotu Hava Yüzbaşı Emrah Bayrı, Türk havacılığı hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi.

Bayrı, Türk Hava Kuvvetleri'nin 113 yılda birçok şehit verdiğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e selam gönderdiğini belirtti. Gençlerin "Bir jet pilotu nasıl olunur?" sorusuna da cevap veren Bayrı, jet pilotu olmak için 15 ay uçuş eğitimi aldıklarını ve ardından harbe hazırlık eğitimlerine devam ettiklerini ifade etti.

gg.jpg

Etkinliğin ardından Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı 111, 126 ve 193. filolardan ekipler, "Süper Mushshak", "F-4" ve "F-16" uçaklarıyla müze üzerinde gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Eskişehir 111. Filo Komutanı Hava Pilot Albay Rahmi Akgün, uçaktan yapılan telsiz bağlantısıyla alandakilere selam vererek Türk Hava Kuvvetleri'nin 113. kuruluş yılını kutladı. Albay Akgün'ün "İstikbal" diyerek yaptığı seslenişe, alandaki vatandaşlar "Göklerde" şeklinde karşılık verdi.

"TÜRK HAVA KUVVETLERİ'NİN KURULUŞU"

Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşu, 1 Haziran 1911 tarihinde Tayyare Komisyonu'nun kurulmasıyla başlamıştır. Osmanlı'ya ait hava savaş birlikleri Balkan Savaşları (1912-1913) ve I. Dünya Savaşı (1914-1918) aktif olarak katılmıştır. Türk Hava Kuvvetleri, zamanla kurumsal anlamda gelişmiş ve günümüzde yüksek eğitimli, nitelikli personeliyle dünyanın önde gelen Hava Kuvvetleri arasında yerini almıştır

ggggg.jpg
.
İSTANBUL HAVA KUVVETLERİ MÜZESİ

İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi, Yeşilköy'de askeri havaalanının bitişiğinde yer alan ve Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakların sergilendiği bir müzedir. Müzede, I. Dünya Savaşı sonunda, en eskisi 1912 yılına ait olmak üzere çeşitli milletlere ait uçaklar ile hangarlarda 1. Dünya Savaşı devamında Almanlar tarafından yapılan her tip uçaktan bir, iki ve daha fazla bulunmaktadır. Müze, 1966 yılında Hava Müzesi Teşkilatı olarak kurulmuş ve 15 Mayıs 1971 tarihinde İzmir Cumaovası Sivil Havaalanı'nda Türkiye'nin ilk Hava Müzesi olarak açılmıştır. 1971-1978 yılları arasında İzmir Cumaovası Sivil Havaalanı'nda faaliyet gösteren müze, yerinin elverişsizliği nedeniyle ziyareti azalınca daha uygun bir yer olan Yeşilköy'e taşınmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN