Trump'tan seçim vaadi: Tarihteki en büyük sınır dışı etme operasyonunu yapacağım

Trump'tan seçim vaadi: Tarihteki en büyük sınır dışı etme operasyonunu yapacağım

Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'nin Kongresi'nde adaylığı kesinleşen Donald Trump, konuşmasında yasadışı göçmenleri sınır dışı etme sözünü yineledi. Yasadışı göçü "her yıl yüz binlerce insanı öldüren bir istila" olarak nitelendiren Trump, "Başkan olarak seçilirsem ülkemizin tarihindeki en büyük sınır dışı etme operasyonunu gerçekleştireceğim" dedi.

ABD'nin 5 Kasım'da yapılacak Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'nin Kongresi'nde adaylığı kesinleşen eski ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'de 91 dakika süren konuşmasında, 13 Temmuz'da uğradığı silahlı saldırıda yaşadıklarını anlatarak başladı.

Ülkenin Milwaukee kentinde yapılan Kongre'de Cumhuriyetçi delegelere seslenen Trump, "Bildiğiniz gibi suikastçının kurşunu canımı almaya çeyrek santim kadar yaklaştı." dedi.

9694031.jpg

Her ırktan, dilden, renkten ve inançtan vatandaşlar için yeni bir güvenlik, refah ve özgürlük çağı başlatacaklarını söyleyen Trump, "Amerika'nın yarısı için değil tüm Amerika için başkan olmaya adayım çünkü Amerika'nın yarısı için kazanılacak bir zafer yoktur." sözleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi.

9694039.jpg

'TARİHİN EN BÜYÜK SINIR DIŞI ETME OPERASYONUNU YAPACAĞIM'

Cumhuriyetçi Parti’nin kampanyasına imza konusu da olan göçmen sorununa değinen Trump, yasadışı göçü "her yıl yüz binlerce insanı öldüren bir istila" olarak nitelendirdi. Eski Başkan, seçilirse ABD tarihinin en büyük sınır dışı etme operasyonunu gerçekleştireceğini ifade etti.

9694817.jpg

Bu göçmen operasyonunun eski ABD Başkanı Dwight Eisenhower’ın yaptığından daha büyük olacağını belirten Trump, "Biliyorsunuz, o ılımlı biriydi ama sınırlara çok güçlü bir şekilde inanıyordu. Şimdiye kadarki en büyük sınır dışı operasyonunu o yapmıştı." diye konuştu.

Eisenhower, 1954’te ABD Başkanıyken, bir milyondan fazla Meksikalı göçmen sınır dışı edilmişti.

9694042.jpg

'GÖÇMENLER AKIL HASTANELERİ VE HAPİSHANELERDEN GELİYOR'

Konuşmalarında göçmenleri "insan olarak görmediğine" ilişkin söylemler kullanmasıyla eleştirilen Trump, göçmen sorununu yönelik, "Bu gerçekten de bir istiladır" dedi ve göçmenlerin "hapishanelerden ve akıl hastanelerinden geldiklerini" iddia etti

Göçmenlerin ülkedeki suç oranının artmasına neden olduğunu dile getiren Trump, "Bize gülen dünyanın geri kalanı için bir çöplük haline geldik. Bizim aptal olduğumuzu düşünüyorlar" dedi.

9694048.jpg

'DEMOKRATLAR, ADALET SİSTEMİNİ SİLAH OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇMELİ'

Trump, karşı karşıya kaldığı çok sayıda ceza davası nedeniyle demokratları, "Demokrat Parti, adalet sistemini silah olarak kullanmaktan ve siyasi rakiplerini demokrasi düşmanı olarak yaftalamaktan derhal vazgeçmelidir" sözleriyle eleştirdi.

Trump, "Demokratlar ülkemizi birleştirmek istiyorlarsa bu partizan cadı avını bırakmalıdırlar." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN