Trakyalılar gözünüz aydın: Size de yapılıyor… Kırklareli, Çerkezköy, Saray…

Trakyalılar gözünüz aydın: Size de yapılıyor… Kırklareli, Çerkezköy, Saray…

Trakyalılar hayırlı olsun! Bakan Uraloğlu, Saray-Kırklareli Yolunun 33,1 Kilometrelik Bölümünü Trafiğe Açtı

Kırklareli - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırklareli’nde yapımı süren Saray-Kırklareli yolunun 33,1 kilometrelik kesimini bölünmüş yol olarak tamamlayarak trafiğe açtıklarını açıkladı. Çeşitli ziyaretler için Kırklareli’ne gelen Uraloğlu, yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Saray-Kırklareli yolunun, Kırklareli’ni Saray üzerinden Tekirdağ ve İstanbul’a bağlayan önemli bir güzergah olduğunu belirtti. Yolun tamamının bölünmüş olarak yapılması kararlaştırıldığını ve proje revizyonunun gerçekleştirildiğini ifade eden Uraloğlu, “Yaklaşık 4 milyar liralık bir proje bedeliyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün itibarıyla 71,1 kilometrelik yolun 33,1 kilometrelik kesimini bölünmüş yol olarak bitirerek trafiğe açtık. Bu yıl sonuna kadar da yaklaşık 4 kilometrelik bir bölümü daha bölünmüş yol olarak bitirerek trafiğe açmayı planlıyoruz.” dedi.

Uraloğlu, yolun tamamlanmasıyla ilçe ve köy geçişlerinin rahatlayacağını ve yolun önemli bir bölümünün mevcut yerleşimlerin dışına çıkarılarak transit ve yerel trafiğin hızlanacağını dile getirdi.

Yılda 868 Milyon Liralık Tasarruf

Projenin hem zamandan hem de yakıttan tasarruf sağlayacağını vurgulayan Uraloğlu, “Zamandan 692 milyon lira, yakıttan 176 milyon lira olmak üzere yıllık 868 milyon liralık bir tasarruf sağlamış olacağız. Bu rakamlar, yaptığımız yatırımın ne kadar kısa zamanda kendini amorti ettiğini gösteriyor. Ayrıca, karbon emisyon salınımını yılda 13 bin 100 ton azaltarak çevreci bir yaklaşımı da ortaya koymuş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Çerkezköy-Kapıkule Hattı Önümüzdeki Yıl Açılacak

Bakan Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule hızlı tren projesinin çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Yaklaşık 360 kilometre olan hattı, 229 kilometreye düşürdüklerini anlatan Uraloğlu, “Bu proje sadece Kırklareli’ne, Edirne’ye, İstanbul’a değil, Orta Doğu’dan başlayıp ülkemize gelen ve Kapıkule’ye kadar uzanan yaklaşık 2 bin 100 kilometrelik güzergahın önemli bir kesimi. Çerkezköy-Kapıkule kesimini, ilimizi birinci derecede ilgilendiren 153 kilometrelik kısmını önümüzdeki yılın ağustos ayında açmayı planlıyoruz. Geri kalan kısmını ise muhtemelen 2026 sonunda tamamlayacağız. Böylece yolculuk sürelerini gerek yükte, gerek yolcu taşımacılığında maksimum 3 saate düşürmüş olacağız.” diye konuştu.

Uraloğlu, Kırklareli Valisi Birol Ekici ve Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut’u da ziyaret ederek, ildeki projeler ve çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN